Dacă iubești mesele cu specific asiatic, aceste rețete cu noodles din orez sunt ideale pentru tine. Aceștia pot fi înlocuitorii perfecți al pastelor tradiționale.
Există multe tipuri de noodles, însă indiferent de felul lor, aceștia reprezintă o bază ideală pentru multe feluri de mâncare delicioasă.
Idei de rețete cu noodles din orez
Dacă vrei o rețetă simplă și rapidă, cea noodles din orez și susan este varianta ideală. Pentru aceasta vei avea nevoie de 400-500g de noodles din orez, de 3 căței de usturoi, de 5 linguri de sos de soia, de 1 lingură de zahăr, de 2 linguri de oțet de orez, de 3 linguri de ulei de susan, de semințe de susan și de 2 cepe verzi tocate.
Începe prin a fierbe tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet, iar când sunt gata scurge-i de apă și amestecă-i cu sosul făcut din ingredientele menționate anterior, adaugând semințele de susan la urmă.
O altă rețetă inedită este cea cu creveți și legume, unde vei avea nevoie de 200g de noodles din orez, de 1 morcov, de 2 linguri de sos de soia, de 200g creveți curățați, 1 lingură de ulei de susan, de 2 căței de usturoi, de 1 linguriță de miere și una de ghimbir, sare și piper după gust și 1 dovlecel tăiat subțire.
Trebuie să gătești tăițeii conform instrucțiunilor și să îi scurgi de apă, apoi să pui la încins uleiul de susan. După ce s-a încins, adaugă creveții și gătește-i până când devin opaci și roz, apoi oprește focul și adaugă dovlecelul, morcovii, ghimbirul și usturoiul, gătindu-le până devin moi.
Ulterior, adaugă noodles, mierea, sosul de soia, creveții și amestecă timp de câteva minute, până devine totul uniform. Le poți servi imediat, calde.
Informații interesante despre ei
Acești tăiței din orez provin din Asia și sunt cunoscuți ca și simbolul longevității în cultura chineză. Sunt adesea consumați la ocazii speciale, precum zilele de naștere sau Anul Nou Chinezesc, iar în Japonia fabricarea lor este văzută ca fiind o artă. Există mai multe forme și dimensiuni ale acestora, fiecare având propriul rol în felurile de mâncare.
Pe lângă faptul că sunt delicioși, aceștia aduc și multe beneficii, precum faptul că pot fi consumați și de persoanele care au intoleranță la gluten sau cei cu boală celiacă, conțin fier, zinc, proteine, fosfor, potasiu, carbohidrați și seleniu. De asemenea, au un conținut scăzut de grăsimi, deoare sunt preparați fără ou și ajută la prevenirea problemelor digestive precum constipația și balonarea, contribuie și la sănătatea oaselor, datorită conținutului lor de minerale și favorizează o circulație optimă a sângelului, așadar previne afecțiunile cardiovasculare.
Sunt făcuți în mod obișnuit din făină de orez și apă, fără ulei sau ouă, iar o porție de 50g de tăiței conține doar 0,3g de grăsime.
Important de menționat este că este ideal să îi consumi cu alimente bogate în proteine, deoarece aceștia nu conțin aminoacizi, așadar, nu sunt o sursă completă de proteine. De asemenea, deși conțin carbohidrați, au mai multe calorii decât fibre, așadar dacă vrei să mănânci sănătos, îi poți adăuga în supe.
Sunt foarte versatili, așadar noodles din orez reprezintă o variantă ideală pe care trebuie să o ai în casă dacă îți dorești diverse preparate gustoase.