Prima pagină » Local » Ce recomandări transmite DSP Iași cu privire la prezenta prafului saharian

Ce recomandări transmite DSP Iași cu privire la prezenta prafului saharian

24 apr. 2024, 11:09,
BZI.ro, în Local

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis o serie de recomandări pentru data de 24 aprilie 2024 cu privire la prezența prafului saharian la nivelul județului Iași.

Citește și: Activistul de mediu Silviu Gurlui, despre praful saharian din România: „Este un strat de nisip consistent în amestec cu alți poluanți” 

„Avându-se în vedere că în ziua de 23.04.2024, conform datelor APM Iași, indicele general de calitate a aerului corespunzător poluanților monitorizați a fost de la Bun la Acceptabil, măsurile către populație cu privire la prezența prafului saharian pe teritoriul județului Iași se adresează în principal grupelor la risc: femeilor însărcinate, sugarilor, copiilor mici, persoanelor peste 65 de ani și tuturor persoanelor cu boli cronice cardiovasculare, pulmonare sau persoanelor cu imunitate scăzute, boli grave.

Măsurile vizează:

• Evitarea deplasării pe arterele principale de trafic (dacă e neapărat necesar alegeți traseele cele mai scurte și care nu necesită efort suplimentar);
• Evitarea activităților fizice și sportive intense în aer liber;
• Evitarea activităților recreative ale copiilor în spațiile de joacă din exteriorul blocului, grădiniței, școlii;

În cazul în care deplasarea a fost necesară și ați semnalat agravarea simptomelor bolii dumneavoastră, vă rugăm să vă adresați medicului de familie sau oricărei unități medicale de urgență din zona în care vă aflați”, a transmis DSP Iași.

Buletinele zilnice pentru informarea publicului cu privire la calitatea aerului în județul Iași se pot consulta conform APM Iasi, accesand linkul: http://www.anpm.ro/web/apm-iasi/buletine-calitate-aer.

Citește și: Ţi-ai găsit maşina murdară în această dimineaţă? Iată ce s-a întâmplat. Este un fenomen întâlnit la Iaşi, dar şi în restul țării 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024