Prima pagină » Informații utile » Ce putem trata cu tinctura de brusture. Leacul natural pentru numeroase probleme de sănătate!

Ce putem trata cu tinctura de brusture. Leacul natural pentru numeroase probleme de sănătate!

21 aug. 2024, 09:21,
în Informații utile

Tinctura de brusture se prepară foarte ușor și are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Se poate utiliza de cei cu afecțiuni diabetice, precum și de persoane ce au unele probleme dermalotogice.

Tinctura de brusture este recunoscută ca fiind un antiinflamator și antitumoral care poate trata până la 10 probleme de sănătate. Aceasta poate detoxifia sângele, sistemul limfatic și pielea, folosindu-se chiar și pentru a stimula creșterea părului.

Cum prepari tinctura de brusture chiar la tine acasă

Pentru a prepara tinctura de brusture, adăugați într-un recipient din sticlă 20 de linguri de pulbere de rădăcină, peste care turnați 500 ml de alcool de 40°, preferabil organic.
Închideți ermetic vasul și lăsați la macerat timp de 14 zile, la loc răcoros, după care filtrați și păstrați în sticluțe închise la culoare. Se administrează câte o linguriță de tinctură diluată în 100 ml de apă, de 3-4 ori pe zi.

Utilizat intern, tinctura de brusture are efect antibiotic, antigripal, antiinfecțios renal, depurativ, diuretic, hiperglicemiant, sudorific, stimulent renal,  fiind recomandat pentru detoxifiere, afecțiuni dermatologice de tip acnee, ten gras, dermatite, furunculoză, infecții urinare, diabet zaharat de tip2, gută, reumatism, litiază biliară, colecistită, gripă, răceală și bornșită.

Extern, tinctura, precum crema de brusture se folosește pentru a stimula creșterea părului, pentru efectul său cicatrizant și pentru a combate acneea și normaliza tenul seboreic.

Consumul de tinctură de brusture este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită virală, toxică, metabolică, sarcină, alăptare, steatoză și ciroză hepatică, gastrită hiperacidă, ulcer gastric, ulcer duodenal.

Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Beneficiile pe care le are rădăcina acestei plante

Produsele corsmetice pe bază de brusture sunt recomandte pentru tratarea unor probleme frecvente ale pielii precum acnee, eczeme sau psoriazis. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, brusturele ajută la calmarea pielii și vindecarea acestor afecțiuni.

Substanța responsabilă cu efectele benefice asupra afecțiunilor pielii este arctiozida, care acționează asemenea penicilinei. În plus, ulei și tinctura de brusture reduce căderea părului și a mătreții, contribuind la menținerea sănătății și frumuseții părului.

Rădăcina de brusture este un diuretic natural, ce contribuie la combaterea retenției de apă prin creșterea cantității de urină. Dacă vă confruntați cu retenția de apă, ar fi bine să începeți să consumați suplimente cu rădăcină de brusture sau ceai de brusture, tinctura de nucă neagră are și ea beneficii similare.

În plus, e posibil să scapi și de câteva kilograme.

Rădăcina de brusture ajută la drenajul limfatic şi la detoxifierea organismului. Ca agent de purificare a sângelui, brusturele are un rol important şi în buna funcţionare a sistemului limfatic.

Sistemul limfatic este „sistemul de drenaj” al corpului, o rețea de vase de sânge și ganglioni limfatici care transportă fluidele din țesuturile întregului corpului în sânge și invers. Un sistem limfatic mai puternic înseamnă un organism protejat împotriva bolilor.

Datorită ingredientelor sale active, săruri de potasiu, uleiuri volatile şi tanina, tinctura de brusture detoxifică sângele de metale grele, îmbunătățind sănătatea organelor și a întregului corp, de asemenea, stimulează circulația sângelui pe suprafața pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 octombrie 2024
02 octombrie 2024