Prima pagină » Local » Ce proprietăți și salarii au șefii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași. În declarația de avere, Alina Belu este cea mai săracă 

Ce proprietăți și salarii au șefii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași. În declarația de avere, Alina Belu este cea mai săracă 

08 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Șefii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași și-au făcut publice declarațiile de avere. La capitolul salarii, pe primul loc se situeză Rani Alagha, directorul medical al unității, în ceea ce privește proprietățile, cea mai bine clasată este Maria Cosmolesei, directorul de îngrijiri. Alina Belu este cea mai săracă, cel puțin asta reiese din declarația de avere.

Acestea sunt salariile șefilor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași

Alina Belu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, nu deține terenuri sau imobile, ci doar un autoturism Volvo xc40, produs în anul 2019. Managerul a deținut un autoturism BMW X1, pe care l-a vândut în schimbul sumei de 6.500 de euro. Conform declarației de avere, Alina Belu are de achitat și un credit de 126.700 de lei, care este scadent în anul 2027. În ceea ce privește veniturile, managerul de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași a avut, în 2023, salarii în valoare de 157.356 de lei. Directorul medical al unității medicale, Rani Alagha, medic chirurg, este proprietarul unui teren intravilan cu o suprafață de 600 de metri pătrați, cumpărat în anul 2011. Medicul mai deține, din 2012, și un imobil de 139 de metri pătrați. Rani Alagha își completează declarația de avere cu două autoturisme, un Volkswagen produs în anul 2003 și un Opel din 2015. Nu doar averea directorului medical este mai mare decât a managerului, ci și salariul, deoarece Rani Alagha a încasat, în anul 2023, de la unitatea medicală 196.653 de lei.

Directorul de îngrijiri de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” stă cel mai bine la capitolul proprietăți

Natalia Dăngeanu, directorul financiar contabil al Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iași, deține un apartament de 115 metri pătrați și un autoturism marca Volkswagen. Economista stă foarte bine la capitolul venituri. Deşi a ieşit la pensie în septembrie 2022, Natalia Dăngeanu a ales să-și continue activitatea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” și să cumuleze pensia cu salariul, astfel încât, în anul 2023, a avut venituri în valoare de 122.904 lei, precum și pensii de 39.600 de lei. Fără doar și poate, cea mai bogată persoană din conducerea Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iași este Maria Cosmolesei, directorul de îngrijiri.

Maria și Cosmin Cosmolesei dețin un teren intravilan, cu o suprafață de 500 de metri pătrați, în municipiul Iași, care a fost achiziționat în 2009. Câțiva ani mai târziu, în 2017, Maria și Marius Cosmolesei au cumpărat patru terenuri agricole în comuna Moldoveni, județul Neamț. Acestea au o suprafață totală de 3.6 hectare. În anul 2012, Maria Cosmolesei și soțul său și-au construit o casă în municipiul Iași, cu o suprafață de 160 de metri pătrați. Maria Cosmolesei, director de îngrijiri la Spitalul Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, mai deține și un autoturism, marca Suzuki Vitara, fabricat în anul 2016. Maria Cosmolesei nu stă rău nici la capitolul venituri. În anul 2023, aceasta a încasat salarii în valoare de 108.052 de la unitatea medicală. Pe lângă acesta, șefa de la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” a încasat și 11.598 de lei din activitatea de îndrumător stagiu pe care o desfășurat-o la Școala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica Vodă” Iași.

Comentarii
  • Si totusi fac greva. Ca nu le ajunge. Hai sictir.

  • Procuror european

    Da președintele CA ce venituri are și ce avere a strâns de 15 ani de furaciuni de la stat? Vine parchetul lui Kovesi și învață cât de curând ! Curând o mare bombă în Iași !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *