Prima pagină » Informații utile » Ce proprietăți și beneficii are brusturele? Leac natural pentru problemele de sănătate!

Ce proprietăți și beneficii are brusturele? Leac natural pentru problemele de sănătate!

12 aug. 2024, 10:05,
în Informații utile

Brusturele are nenumărate beneficii și este utilizat de mii de ani în medicina populară ca agent diuretic și detoxifiant, dar și datorită efectelor sale antitermice.

Cunoscut încă din vremea dacilor, brusturele este una dintre cele mai răspândite plante din lume, având beneficii antibacteriene, antifungice, diuretice şi detoxifiante.

Ce proprietăți și beneficii are brusturele

În China, fructele de brusture erau folosite ca remediu împotriva afecţiunilor pulmonare şi de stomac, dar şi pentru menţinerea sănătăţii şi a frumuseţii pielii, în timp de în Europa, seminţele serveau ca adjuvant în procesul de digestie. De asemenea, brusturele reprezintă un ingredient important în ritualurile de frumuseţe, contribuind la menţinerea sănătăţii scalpului şi a firului de păr.

Printre beneficiile brusturelui se numără și faptul că detoxifică sângele deoarece ajută la eliminarea toxinelor din fluxul sanguin. Acesta susține și buna funcționare a sistemului limfatic. Rădăcina de brusture ajută la drenajul limfatic și la detoxifierea organismului. Ca agent de purificare a sângelui, brusturele are un rol important și în buna funcționare a sistemului limfatic.

Brusturele este un diuretic natural, ce contribuie la combaterea retenţiei de apă prin creşterea cantităţii de urină. Dacă te confrunţi cu retenţia de apă, ar fi bine să începi să consumi suplimente cu rădăcină de brusture sau ceai de brusture. În plus, e posibil să scapi şi de câteva kilograme.

Produsele cosmetice pe bază de brusture sunt recomandate pentru tratarea unor probleme frecvente ale pielii precum: acnee, eczeme sau pasoriazis. Datorită proprietăţilor sale antibateriene şi antifungice, brusturele ajută la calmarea pielii şi vindecarea acestor afecţiuni.

Substanţa responsabilă de efectele benefice asupra afecţiunilor pielii este arctiozida, care are actionează asemenea penicilinei. Crema de brusture poate fi făcută și în casă cu doar câteva ingrediente.

Contraindicații și efecte adverse ale plantei

Rădăcina de brusture este considerată sigură atunci când este consumată ca hrană. Cu toate acestea, femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să evite rădăcinile de brusture.

Dacă eşti deshidratat, nu trebuie să iei produse cu brusture, deoarece efectele diuretice ale plantei ar putea face ca deshidratarea să fie mai gravă. În plus, dacă eşti sensibil la familia de plante Asteraceae/Compositae, care include crizantemele, gălbenele și margaretele, ai putea avea o reacție alergică la utilizarea brusturelui intern sau extern.

Nu există date științifice despre interacțiunile dintre brusture și medicamentele convenționale. Cu toate acestea, trebuie să consulţi sfatul medicului dacă iei: diuretice (brusturele ar putea face ca efectul acestor pastile să fie şi mai puternic), medicamente pentru diabet zaharat (brusturele ar putea scădea nivelul zahărului din sânge, provocând hipoglicemia) sau medicamente de subțiere a sângelui (brusturele poate încetini coagularea sângelui și, atunci când este administrat cu medicamente care diluează sângele, poate crește riscul de vânătăi și de sângerare).

Rădăcina de brusture ajută la detoxifierea organismului, la buna funcţionare a sistemului limfatic, a ficatului, a rinichilor şi a splinei. De asemenea, are un rol benefic pentru sănătatea şi frumuseţea pielii şi părului.

Aşadar, brusturele nu este doar un aliment gustos, folosit în bucătăria multor popoare, ci are și multiple beneficii în menţinerea sănătăţii întregului corp şi ameliorarea diverselor afecţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024