Prima pagină » Sanatate » Ce proprietăți au semințele de cânepă. Beneficiile pentru organism

Ce proprietăți au semințele de cânepă. Beneficiile pentru organism

14 iul. 2024, 15:00,
BZI.ro, în Sanatate

Acestea conțin vitamine și alte substanțe nutritive benefice pentru sănătatea întregului organism. Semințele de cânepă au un conținut ridicat de proteine, în jur de 25% mai mult în comparație cu alte tipuri de semințe, precum quinoa, chia sau in.

Proprietățile semințelor de cânepă

Semințele de cânepă sunt o sursă excelentă de nutrienți, cu proprietăți nutriționale remarcabile. Acestea sunt bogate în proteine, furnizând toți cei 9 aminoacizi esențiali, necesari pentru o dietă echilibrată și sănătoasă.

În plus acestea conțin acizi grași de Omega-3 și Omega-6 care ajută la menținerea sănătății inimii, susțin funcția cerebrală și contribuie la menținerea unei piele sănătoase. Semințele de cânepă sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamine, precum vitamina E, și minerale, cum ar fi fosfor, potasiu, magneziu, fier și zinc, esențiale pentru funcționarea optimă a organismului.

Sunt bogate în fibre, motiv pentru care produc senzația de sațietate și reduc pofta de mâncare pentru mai mult timp, astfel ajută în curele de slăbire. Datorită conținutului ridicat de fibre solubile și insolubile, acestea ne ajută să ne păstram sănătatea sistemului digestiv și, în același timp, pot trata constipația.

Unele studii au arătat că au arătat că semințele de cânepă pot îmbunătăți sănătatea sistemului cardiovascular și reglează tensiunea arterială, iar nutrienții ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, poate reduce simptomele cauzate de dezechilibrul hormonal manifestate prin stări de depresie, anxietate sau simptome severe în perioada menopauzei.

Care sunt contraindicațiile

Sunt câteva situații în care consumul de semințe de cânepă nu este recomandat. Un exemplu este atunci când iei medicamente anticoagulante. Acestea ar putea reduce efectul acestor medicamente și ar putea crește riscul de sângerare.

În cazuri rare, unele persoane manifestă reacții alergice la semințele de cânepă. Simptomele pot include erupții cutanate, mâncărimi, dificultăți de respirație și umflarea feței.

Consumul excesiv poate duce la probleme digestive, cum ar fi diaree, gaze sau balonare. Este important să țineți cont că aceste semințe au un conținut, redus ce-i drept, de THC. Deși nivelurile de THC din semințele de cânepă sunt foarte mici și nu ar trebui să provoace efecte psihoactive, este important să alegi produse de înaltă calitate care respectă reglementările locale privind conținutul de THC. În Romania, nivelul legal de THC în produsele din cânepă este de maximum 0.2%.

Semințele de cânepă pot fi consumate între mese sau pot fi incluse în rețete. Puteți să le consumați în salate sau smoothie-uri. Din acestea se poate obține laptele sau untul de cânepă sau chiar ulei. Din semințele de cânepă se obține și o pudră proteică, iar o singură lingură cu pudră conține opt grame de fibre și două grame de Omega-3.

Dacă începi să le consumi, cel mai bine este să le introduci treptat în dietă, astfel îi dai timp organismului să se obișnuiască cu noul aliment.

Este recomandat consumul unei cantități de 42 de grame, adică în jur de patru linguri de semințe de cânepă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *