Prima pagină » Actualitate » Ce produse poți să cumperi cu 1 leu în magazine din România. Experimentul făcut de o tânără

Ce produse poți să cumperi cu 1 leu în magazine din România. Experimentul făcut de o tânără

27 aug. 2024, 11:34,
în Actualitate

O tânără care a vrut să afle ce produse poți să cumperi cu 1 leu în magazine din România a mers într-un cunoscut supermarket. În urma experimentului făcut, aceasta a constatat că doar nouă produse se califică în privința sumei respective. Evident, lista poate fi completată și cu anumite fructe sau legume vrac, cumpărate la bucată.

Bancnota de 1 leu nu mai valorează aproape nimic în România, mai ales că prețurile la alimente sunt din ce în ce mai mari, iar oamenii nu-și mai permit să scoată bani mulți din buzunare. În prezent, pentru coșul minim de cumpărături, românii sunt nevoiți să scoată din buzunar sume considerabile, potrivit Cancan.

Ce produse poți să cumperi cu 1 leu în magazine din România

Să poți să cumperi ceva la prețul de 1 leu şi care să-ţi fie de folos în zilele noastre, în România, devine tot mai greu. După scumpirile din ultima perioadă, produsele pe care românii le mai cumpăra cu 1 leu se pot număra pe degete, iar asta depinde şi de oraşul în care locuieşti.

Bancnota verde cu chipul lui Nicolae Iorga și-a pierdut rapid valoarea și a devenit o țintă ușoară pe piața economică. A fost lovită repetat și a ajuns o victimă sigură a scumpirilor. Astăzi, în România, cumpărarea unui produs de 1 leu necesită răbdare. Deși rafturile magazinelor sunt pline de produse, aproape toate au prețuri ridicate. Leul românesc a devenit doar mărunțiș și nu mai poate asigura o masă sau potoli setea.

O tânără a făcut un experiment, prezentat apoi pe rețelele de socializare. Acesta a hotărât să afle singură, mergând prin magazine și supermarketuri pentru a afla ce produse mai poți cumpăra cu doar 1 leu, în august 2024.

Tânăra a găsit doar 9 produse

Din imaginile pe care le-a postat pe rețelele de socializare, tânăra a ales magazinul Lidl pentru acest experiment, unul dintre cele mai ieftine supermarketuri de la noi din țară, preferat de foarte mulți români. Iată ce alimente a cumpărat cu doar 1 leu! Avem lista completă a produselor, cu tot cu prețurile afișate la raft:

– napolitană la 0,99 lei
– eugenie la 0,69 lei
– iaurt la 0,79 lei
– covrigei la 0,99 lei
– apă la 0,99 lei
– un ou la 0,99 lei
– un baton musli la 0,99 lei
– un croissant la 0,75 lei
– o chiflă la 0,35 lei

Pentru toate aceste produse, tânăra a scos din buzunare, nici mai mult, nici ai puțin de 7,35 lei. Bineînțeles, lista ar putea fi completată și cu anumite fructe sau legume vrac, achiziționate la bucată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *