Prima pagină » Economic Local » Ce produse de Paște se vând în Iași, în 2024? Clienții scot din buzunar câteva sute de lei pentru a avea masa plină cu bunătăți – FOTO/VIDEO

Ce produse de Paște se vând în Iași, în 2024? Clienții scot din buzunar câteva sute de lei pentru a avea masa plină cu bunătăți – FOTO/VIDEO

26 apr. 2024, 02:00, 2 ,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Ieșenii au comandat deja primele produse de Paște în 2024. Proprietarii magazinelor care vând preparate specifice sărbătorilor pascale sau tradiționale anunță clienții că pot veni până în Sâmbăta Mare să facă cumpărăturile. Coșul mediu, până în prezent, este cuprins între 400 și 500 de lei

În această perioadă, proprietarii magazinelor din Iași se aprovizionează cu produsele specifice sărbătorilor pascale sau tradiționale, pentru a acoperi cererea din partea clienților. Dacă unii au comandat deja preparatele, alții încă își calculează bugetul. Pasca, drobul și cozonacul sunt cele mai cerute produse.

„În perioada aceasta, sunt 3 produse foarte căutate de clienții noștri în magazinele «La Sibieni». Unul este cozonacul, care poate fi și de post, dar și de dulce. Al doilea produs este drobul de oaie, cel de porc sau mixt, iar al treilea produs, unul dintre preferatele mele, este pasca. Noi avem pască tradițională cu stafide și brânză, cu ciocolată sau cu smântână. Clienții pot cumpăra direct din magazin sau putem livra la domiciliu. Unele persoane nu se pot deplasa, din acest motiv facem și livrări. Am primit deja comenzi de la clienți în toate cele 4 magazine, în continuare mai preluăm, până când o să fie necesar. Chiar și în Sâmbăta Mare pot fi preluate comenzile, pot veni clienții să cumpere”, susține Mihai Claudiu, director băcăniile „La Sibieni”.

Ieșenii au comandat deja primele produse de Paște în 2024

Coșul mediu, până în prezent, este cuprins între 400 și 500 de lei. Clienții pot ridica preparatele chiar și în Sâmbăta Mare. Proprietarii magazinelor spun că, deși comenzile sunt făcute mai devreme, produsele vor fi proaspete în momentul în care clienții le vor ridica din magazin sau le vor primi la domiciliu. Cei care au și profil pe Facebook, cum sunt băcăniile „La Sibieni”, țin la curent clienții cu cele mai noi informații. Cele 4 locații sunt în Carrefour Felicia, Palas Mall, Family Market Miroslava și Piața Chirilă. Produsele din aceste băcănii sunt diversificate, de la preparate din carne, lactate, dulcețuri, zacuscă, la produse de panificație sau siropuri. Toate sunt aduse din zona Sibiu, iar prețurile variază de la 20 de lei, cel mai ieftin produs, la 100 de lei, de exemplu, kilogramul de brânză maturată cu mirodenii.

„Noi avem postări pe pagina de Facebook, ținem la curent clienții cu toate informațiile necesare, pot suna, pot să ne scrie, dacă vor să afle mai multe. O persoană, în medie, comandă undeva la doi cozonaci, două păști și un drob. Drobul nu se comandă într-o cantitate foarte mare, de obicei. Am observat că aici, în Iași, se consumă mult caș de oaie, spre deosebire de zona Ardealului”, mai spune Mihai Claudiu.

Pe de altă parte, deși ouăle s-au ieftinit la poarta fermei, în magazine s-au scumpit.

Iașul are 23 de produse tradiționale, cu atestat

Produsele tradiționale au fost atestate în județul Iași, începând cu anul 2020. Acestea sunt vândute atât prin intermediul platformelor online, cât și în magazine proprii sau băcănii. Cele mai căutate alimente din Iași sunt din carne, de panificație, dar și din legume și fructe. Cele 23 de produse tradiționale au fost atestate după ce producătorii au respectat niște condiții drastice de producție, astfel că nu conțin E-uri sau conservanți, având un termen mic de valabilitate. Atestatele sunt obținute de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcțiile Agricole. De asemenea, ieșenii au comandat deja primele produse de Paște în 2024.

Comentarii
  • Chirica-Bodea-Movila, cei 3 muschetari

    este lume care-si permite, atata din mediul de stat cat si privat, noi „pulimea” cu salarii si pensii 1200-3000 lei pe luna mancam baton parizer la 12 lei de la Lidl. cine a invatat si-a dobandit un job beton sau l-a dus capu la invarteli cu primaria sau a ajuns prin Parlament sau alte institutii ale statului, bravo lui, noi restul mancam baton parizer la 12 lei de la Lidl

  • Sa ma cach pe Chirica , Bodea, Movila , iohanis ,colacu , maciuca si toti rahatii psd , pnl,usr – alianta forta dreptei. Nu ma intereseaza masa de Paste eu astept 9 iunie sa – i ucid pe toti acesti criminali care jefuiesc bugetul romanilor si condamna poporul la infometare. Aur si Sososca victorie !!!! Aur si Sosoaca victorie !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *