Prima pagină » Culinar » Ce presupune postul intermitent – 16/8 meniu. Ce alimente sunt permise în timpul regimului

Ce presupune postul intermitent – 16/8 meniu. Ce alimente sunt permise în timpul regimului

13 sept. 2023, 13:00,
BZI.ro, în Culinar

Multe femei doresc să scape de kilogramele în plus urmând postul intermitent 16/8 și un meniu special. Acesta implică restricționarea perioadei de mâncare la o perioadă de 8 ore și postirea pentru următoarele 16 ore. Este important să alegeți alimente sănătoase și echilibrate pentru a vă asigura că obțineți nutrienții necesari în timpul mesei.

Conform meniului există o perioadă de 8 ore (de exemplu, de la 12:00 la 20:00) în care poți să iei masa. De exemplu prânzul la ora 12:00 care să conțină o salată bogată în legume cu frunze verzi, cum ar fi kale, spanac și rucola. Un piept de pui la grătar sau o alternativă vegetariană, cum ar fi tofu sau năut prăjit și un dressing sănătos făcut din ulei de măsline și oțet balsamic sau lămâie. De asemenea, gustarea de după-amiază de la ora 15:00 ar putea conține n iaurt grecesc sau un iaurt din nucă de cocos, fără zahăr adăugat și fructe proaspete sau congelate, cum ar fi afine sau căpșuni.

Postul intermitent – 16/8 meniu. Ce ar trebui să mănânci la cină atunci când urmezi o astfel de dietă

Cina ar trebui să fie la ora 18:30 și ar fi bine să mănânci pește la cuptor (somon, somon sălbatic, ton) sau o altă sursă de proteine, cum ar fi carne de vită slabă sau curcan. O porție de legume la cuptor, cum ar fi broccoli, conopidă sau morcovi și o mână de quinoa sau orez brun integral.

De asemenea, în jurul orei 19:40 ai putea să te bucuri de un mic desert sănătos, cum ar fi o bucată mică de ciocolată neagră sau o bucată de fruct, precum o felie subțire de mango. Asigurați-vă că vă hidratați bine pe parcursul zilei, consumând apă sau băuturi fără calorii pe tot parcursul postului.

Este bine să ai grijă ca în timpul ferestrei de mâncare să consumați suficiente calorii pentru a vă susține necesitățile nutriționale. Evitați consumul de alimente procesate, zahăr rafinat și carbohidrați în exces. Mâncați alimente bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase pentru a vă menține sațietatea pe parcursul postului.

Adaptarea la postul intermitent poate varia de la persoană la persoană, așa că ascultați corpul și ajustați meniul în funcție de nevoile și preferințele personale. Dacă aveți condiții medicale preexistente sau luați medicamente, consultați medicul înainte de a începe un regim de post intermitent.

Cât de eficient este acest regim pentru a scăpa de centimetrii în plus din talie?

Eficiența postului intermitent (PI) pentru a scăpa de kilogramele în plus poate varia de la persoană la persoană și depinde de mai mulți factori, inclusiv stilul de viață, tipul de PI ales și respectarea regulilor.

Postul intermitent are potențialul de a ajuta la pierderea în greutate din mai multe motive. Regimul poate reduce în mod natural aportul caloric, deoarece restricționează perioada de mâncare. Astfel, în timpul ferestrei de mâncare, oamenii tind să consume mai puține calorii decât dacă ar mânca în mod constant pe parcursul întregii zile.

„PI” poate schimba modul în care organismul utilizează caloriile, făcându-l să ardă mai multă grăsime pentru energie în timpul postului. Regimul poate ajuta la reducerea nivelului de insulină în sânge, ceea ce poate încuraja corpul să ardă mai multă grăsime.

Unii oameni au observat o îmbunătățire a sensibilității la insulină, ceea ce poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și la reducerea depunerii de grăsime. Cu toate acestea, este important de menționat că eficiența PI poate varia în funcție de individ. Unele persoane pot observa o pierdere semnificativă în greutate, în timp ce altele pot vedea doar rezultate moderate sau pot să nu beneficieze în mod semnificativ de pe urma acestui regim.

De asemenea, este esențial să menționez că succesul în scăderea în greutate cu ajutorul postului intermitent – 16/8 meniu depinde de multe alți factori, inclusiv starea de spirit din timpul regimului, nivelul de activitate fizică și starea de sănătate generală. PI nu este potrivit pentru toată lumea, iar unele persoane pot avea contraindicații sau pot experimenta efecte secundare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *