Prima pagină » National » Ce preferă șoferii. Google Maps versus Waze
Ce preferă șoferii. Google Maps versus Waze

Ce preferă șoferii. Google Maps versus Waze

23 apr. 2024, 09:15,
în National

Iată ce preferă șoferii, Google Maps sau Waze. Din ultimul studiu făcut în rândul posesorilor auto, a reieșit că Google Maps este cea mai utilizată aplicație de navigație. Șoferii trebuie să fie atenți la asta.

Ce preferă șoferii, Google Maps versus Waze

Conform unui studiu realizat recnt printre șoferii din UE, aproximativ 70% dintre participanți folosesc Google Maps pentru orientare și pentru a evita radarele, fixe sau mobile. Google Maps se distinge ca fiind aplicația de top pentru majoritatea șoferilor americani, în ciuda numeroaselor opțiuni disponibile pe piață. Totuși, statisticile nu se aplică și pe piața din România.

De asemenea, în ciuda popularității dispozitivelor iPhone în SUA, Google Maps este favorită chiar și printre utilizatorii de iOS.

Recent, a fost propusă o lege neașteptată pentru șoferi. Anumite mașini vor dispărea de pe șosele europene, inclusiv din România. Conform noului standard Euro 7, combustibilii tradiționali vor trebui să cedeze terenul în fața vehiculelor electrice și a celor alimentate cu surse regenerabile de energie. Acesta impune reglementări noi privind utilizarea combustibililor fosili. Normele Euro 7 pentru vehicule, adoptate de Parlamentul European, urmează să intre în vigoare în 2027.

De remarcat este interdicția comercializării vehiculelor cu motoare pe benzină sau motorină în toate statele membre începând din 2035. Scopul noilor legi ale Uniunii Europene este să încurajeze adoptarea mașinilor electrice și a vehiculelor care folosesc surse de energie mai puțin poluante.

Legi noi pentru posesorii auto

A intrat în vigoare o nouă lege pentru toți posesorii de permis de conducere din România. Recent, a fost publicată lista completă a afecțiunilor care interzic șoferilor să mai conducă. Puțini șoferi știu faptul că se suspendă permisul de conducere dacă suferi de această boală. Codul Rutier prevede în mod clar care sunt afecțiunile din cauza cărora nu se poate obține dreptul de a deține permis auto: epilepsia, boala Parkinson sau afecțiuni oftalmologice severe.

Cea mai gravă situație este aceea în care șoferul are probleme de sănătate mentală. Anumite tulburări psihologice sau psihiatrice pot afecta capacitatea unei persoane de a conduce în siguranță. De aceea, în aceste cazuri se poate suspenda permisul de conducere. Dacă evaluarea psihologică determină că el nu este apt să conducă, rezultatul este comunicat de către psihologul responsabil în termen de o zi lucrătoare de la efectuarea evaluării șoferului. Informația este transmisă atât Poliției Rutiere din zona în care locuiește șoferul, cât și medicului de familie.

Unele persoane își vor putea pierde rapid permisul auto, în funcție de starea lor de sănătate, conform unui nou proiect de lege din acest an. Mai mult, medicii de familie vor fi obligați să raporteze șoferii cu probleme psihologice, ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce.

Recent, a fost anunțat faptul că se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE. În cazul în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european. Noua legislație ar putea fi adoptată din anul 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`