Iată ce prăjituri poți să faci cu gem de afine. Dacă vrei să îi cucerești pe cei dragi cu un desert dulce-acrișor și cu o savoare deosebită, putem folosi gem de afine pentru umplutură sau pentru ornat. Gemul de afine este ideal pentru deserturile de casă făcute ca în vremea de odinioară. Iată câteva secrete care te vor ajuta să obții adevărate delicii culinare.
Ce prăjituri poți să faci cu gem de afine
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu niște prăjituri aromate, rafinate și incredibil de gustoase, le putem face cu gem de afine. Gemul de afine este nelipsit din cămara gospodinelor alături de alte delicii.
Prăjiturile făcute cu gem de afine vor avea un gust dulce-acrișor, iar dacă pregătim un blat pufos sau niște foi fragede coapte la dosul tăvii, succesul culinar va fi garantat și vom obține un desert perfect. Putem pregăti o prăjitură cu frișcă sau cu cremă de ciocolată și afine, dar la fel de bine putem folosi gemul de afine pentru decor. Rețetele sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate după gust și preferințe.
Pe lângă gemul de afine pentru prăjituri, putem folosi și gem de prune. Acesta merge de minune pentru a umple niște cornulețe fragede făcute cu aluat frământat cu margarină și apă minerală. La fel de bine putem face și niște papanași cu dulceață de afine sau niște clătite pufoase umplute cu gem de afine. Rețetele sunt diverse, simple și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține adevărate delicii culinare pe placul tuturor celor de la masă.
Rețeta unui desert de casă aromat
Dacă vrem să pregătim o prăjitură cu gem de afine vom avea nevoie de 200 g de biscuiți, 3 linguri de zahăr, 100 g de unt, esență de vanilie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru umplutură vom folosi 500 g de brânză de vaci, 2 linguri de smântână, 4 linguri de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat și 1 pliculeț de gelatină. Pentru ornat vom avea nevoie de gem de afine și de merișoare.
Mai întâi se zdrobesc biscuiții și se amestecă cu unt, zahăr și esență de migdale. Compoziția obținută se toarnă într-o formă de copt și se pune la frigider. Între timp vom amesteca brânza cu smântâna, zahărul, zahărul vanilat și gelatina hidratată în apă. Compoziția de brânză se toarnă peste blatul de biscuiți și se ține prăjitura la frigider timp de câteva ore. După aceea se scoate de la rece și se ornează cu gem de afine și merișoare, dar și cu zmeură.
Prăjiturile de casă cu gem de afine au o savoare deosebită și o textură fină, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Putem folosi gemul acrișor pentru ornarea prăjiturilor, dar și pentru umplutură. Putem face și un blat pufos și însiropat sau niște foi fragede coapte la dosul tăvii. Putem pregăti și niște fursecuri de casă cu gem de afine și fulgi de ciocolată neagră. Rețetele sunt savuroase, simple și pot fi adaptate după gust și preferințe.