În această perioadă, căutarea cadourilor pentru 1 și 8 martie poate deveni o adevărată aventură. Află ce poți oferi cadou de 1 martie, alături de vestitele mărțișoare.
Ziua de 1 martie marchează începutul primăverii, iar cadourile ce conțin simbolurile specifice ale acestei perioade, pot deveni ideale pentru a transmite ce simți pentru persoana căreia îi vei dărui cadoul.
Idei de cadou pentru 1 martie
Câteva cadouri speciale, care pot însoți cu succes clasicele mărțișoare, pot fi florile criogenate, care sunt elegante și au un mare avantaj comparativ cu cele naturale, și anume că rezistă o perioadă îndelungată, dacă sunt ferite de lumina puternică a soarelui și de umezeală.
Dacă îi faci cadou unei persoane care are nevoie de relaxare, îi poți oferi cadouri care să o stimuleze să își facă timp pentru ea și care să o ajute să se destindă, precum produse de îngrijire, un set de aromaterapie, o minge de masaj, puzzel-uri speciale, cu peisaje de primăvară.
De asemenea, un cadou cu totul inedit este bijuteria gravată, cu care nu poți da greș, fiind total specială. În acest caz, îi vei inspira persoanei grijă și interes față de alegerea pe care ai făcut-o pentru ea. Florile decorative din lemn reprezintă și ele o alegere inspirată, care nu se ofilesc niciodată, realizate din materiale de calitate și cu un design modern, care pot fi folosite ca și obiecte decorative pentru casă sau birou.
Să nu uităm de dulciuri, care există în diverse variante și sunt ideale pentru orice persoană, fie că este vorba despre o femeie, bărbat sau copil. Aici poți opta pentru cele cu ambalaje mai speciale, nu cele pe care le achiziționezi frecvent, pentru a face distincția dintre un desert obișnuit și cadoul de 1 martie.
Tradiția spune că pe 1 martie femeile oferă mărțișoare bărbaților, însă în ultimii ani, acestea se oferă fără ezitare tuturor celor dragi.
Tu știi legenda Mărțișorului?
Legenda spune că o femeie avea o fiică vitregă pe care nu o îndrăgea, așadar a trimis-o într-o zi de iarnă geroasă la râu ca să spele o haină murdară, sperând că nu va reuși. Fiica, pentru că nu reușea să o spele, a început să plângă, moment în care a apărut un bărbat tânăr și frumos, pe nume Mărțișor, care a întrebat-o de ce plânge.
Mărțișor i-a spus acesteia că deține o putere magică și i-a oferit o floare cu petale de culoare roșie-albă și i-a spus să mai încerce încă odată să o spele, iar apoi să se ducă acasă. În momentul în care a ajuns fata acasă, haina era albă, ca și nouă. Femeii nu i-a venit să creadă, iar când a văzut-o cu o floare în păr pe fiica sa, nu înțelegea cum, căci era iarnă.
Pentru că fiica nu i-a răspuns la întrebări, femeia a plecat chiar ea pe munte să se convingă că a venit primăvara, însoțită de oile sale și de 12 cojoace. Aceasta mergea prin pădure, torcea lână, a găsit un ban vechi în care a făcut o bortă, l-a legat cu un fir de lână, și așa a apărut obiceiul mărțișorului. Gerul a făcut-o pe bătrână și pe oi să înghețe, transformându-se în stane de piatră, care se pot observa și astăzi pe muntele Ceahlău, fiind o mărturie vie a acestui mit românesc.
A oferi un mărțisor cu ocazia venirii primăverii ține această legendă frumoasă vie, iar un cadou de 1 martie ales cu grijă pentru această zi, face ziua și mai specială.