Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Ce poţi face pentru a avea grijă de plămâni fără sa iei medicamente
Ce poţi face pentru a avea grijă de plămâni fără sa iei medicamente

Ce poţi face pentru a avea grijă de plămâni fără sa iei medicamente

04 feb. 2020, 14:33,
în WoW!

Să te chinui să respiri poate să fie un lucru foarte înspăimântător. Cauza poate să fie bronşita care se datorează unei răceli, astmul său bronhopneumopatia obstructivă cronică. Indiferent care ar fi cauza acestor probleme de respiraţie, găsirea unui mod de a îţi creşte capacitatea plămânilor fără a lua medicamente poate să însemne foarte mult.

Nu trebuie niciodată să te opreşti din a lua medicamente fără a discuta mai întâi cu medicul tău. Adăugarea acestor remedii casnice simple la ceea ce faci deja poate să ajute la creşterea eficienţei medicamentelor pe care le iei şi poate să te ajute să respiri mai uşor. Citeşte aceste 7 moduri prin care te poţi ajuta singur să respiri mai uşor.

Ce poţi face pentru a avea grijă de plămâni fără sa iei medicamente

  • Respiraţia profundă: din moment ce una dintre dificultăţile de respiraţie pe care oamenii le întâlnesc este astmul, WebMD îţi recomandă practicarea respiraţiei profunde pentru a te ajuta să te relaxezi şi să faci mai bine faţa stresului, ceea ce poate să ajute la prevenirea unui atac de astm. Stai întins pe spate, închide-ţi ochii şi începe să respiri încet şi profund pe gură.
  • Îndepărtarea alergenilor: uneori, alergenii sunt vinovaţi de apariţia problemelor tale de respiraţie. Specialiştii de la Mayo Clinic îţi amintesc să îţi reduci expunerea la alergeni prin acoperirea pernelor tale, a saltelelor şi a lenjeriei în material rezistent la praf. Ar trebui să îţi speli animalele de companie în mod regulat şi să îţi speli covoarele şi perdelele pentru a îndepărta praful care s-a adunat.
  • Exerciţii fizice: Creşterea capacităţii pulmonare prin intermediul exerciţiilor fizice este o altă recomandare din partea celor de la Mayo Clinic. Exerciţiile fizice pot, de asemenea, să îţi ajute plămânii să devină mai puternici

Ce poţi face pentru a avea grijă de plămâni fără sa iei medicamente

  • Acizi graşi omega 3: Specialiştii WebMD susţin ca peştele şi alte alimente ce au un conţinut bogat în acizi graşi omega 3 ar trebui să fie consumaţi mai des, pentru că acizii graşi omega 3 par să aibă capacitatea de a reduce inflamaţia la nivel pulmonar.
  • Ghimbir proaspăt: Rezultatele unui studiu publicat în Librăria Naţională de Medicină din Statele Unite arata ca ghimbirul proaspăt este foarte eficient în lupta împotriva virusului respirator sincitial uman. Ghimbirul uscat nu pare să fie la fel de eficient.
  • Cafeaua neagră: exista mai multe studii care arata ca consumul regulat de cafea neagră are capacitatea de a îmbunătăţi funcţia respiratorie timp de aproximativ 4 ore după ce era consumată. Cafeina pare să aibă capacitatea de a reduce simptomele astmului. De acum, ai un motiv în plus de a te bucura de o cafea.
  • Respiraţia chineză: este recomandat să foloseşti respiraţia chineză ca o formă de exerciţiu pentru a îţi îmbunătăţi funcţia respiratorie. În timp ce stai jos, întinde-ţi mâinile până la nivelul umerilor în faţa ta. Inspiră şi expiră. Mişcă-ţi mâinile, menţinute la nivelul umerilor, spre părţile laterale şi mai respira odată. În cele din urmă, ridică-ţi mâinile în sus şi mai respira odată. Repetă acest proces de 10 până la 12 ori.

Deşi aceste lucruri nu îţi va rezolva problemele, ele îţi pot oferi un avantaj. Orice lucru pe care îl poţi face pentru a te ajuta pe tine însuţi poate să însemne foarte mult atunci când te chinui să respiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`