Prima pagină » Informații utile » Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Află cum să le folosești după depășirea termenului limită

Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Află cum să le folosești după depășirea termenului limită

28 nov. 2024, 10:42,
Redacția BZI în Informații utile

Dacă ți-ai ratat vacanța și te întrebi ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite, ei bine, trebuie să știi că acestea nu sunt pierdute, ci se pot valorifica în continuare. Ai mai multe opțiuni la îndemână, e important să o găsești pe cea perfectă pentru tine.

Vânzare unui tichet de vacanță care nu a fost utilizat nu este permisă, conform legislației. Totuși, o veste bună este că tichetele de vacanță nefolosite pot fi utilizate pentru a programa vacanțe și după ce acestea au expirat.

Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite

Mii de români primesc vouchere de vacanță, dar din diverse motive nu reușesc să le utilizeze înainte de expirare. Cu toate acestea, există o modalitate prin care acestea pot fi utilizate și după data de expirare.

Extinderea termenului de valabilitate al voucherelor de vacanță nu este posibilă și sunt eligibili pentru tichetele de vacanță doar angajații din sectorul public cu un salariu de până la 8.000 de lei.

Pentru a evita expirarea voucherelor, este recomandat să vă planificați din timp vacanța. Conform legii, nu se poate trasnfera sau vinde un tichet de vacanță neutilizat. Însă, o veste bună este că tichetele de vacanță neutilizate pot fi folosite pentru a programa vacanțe după expirarea termenului de valabilitate.

Chiar dacă termenul de valabilitate a voucherelor s-a terminat, acestea se pot folosi în continuare doar dacă persoana beneficiară a plătit rezervarea înainte de termenul limită. Cu alte cuvinte, posesorul voucherelor de vacanță poate să se bucure de voucherele nefolosite, plătind vacanța în avans.

Tichetele de vacanță sunt valabile 12 luni de la data în care au fost primite și valabilitatea lor începe din data în care au fost emise. Odată primite, pot fi utilizate pe teritoriul țării noastre pentru servicii din domeniul turismului.

Care este valoarea tichetelor

Valoarea voucherelor de vacanță este de 1.450 de lei pe an. După ce este virată suma de bani alocată vacanțelor, angajații beneficiari pot să își aleagă unitatea hotelieră, pensiunea sau cazarea în care doresc să-și petreacă vacanța. Este esențial ca beneficiarii să verifice dacă unitatea în care doresc să se cazeze acceptă aceste vouchere de vacanță.

Voucherele de vacanță nu se pot transmite altor persoane. Acestea pot fi folosite doar de către beneficiari, pe baza actului de identitate. Este de menționat că nu poți obține aceste vouchere fără un loc de muncă.

De asemenea, vânzarea voucherelor este strict interzisă, iar amenda pentru încălcarea acestei reguli este de 26.600 de lei. În plus, dacă o unitate de cazare acceptă tichetele de vacanță a altei persoane, va fi amendată cu suma de 13.300 de lei.

Așadar, voucherele de vacanță rămân în continuare metode de stimulare a salariaților din sectorul bugetar, cât și a celor din mediul privat, fiind utilizate pentru diverse servicii din sectorul turismului, însă numai pe teritoriul țării noastre.

Dacă încă te întrebi ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite, ei bine există multe organizații caritabile și ONG-uri care ar fi mai mult decât fericite să primească aceste tichete de vacanță, trebuie doar să te interesezi dacă acceptă astfel de donații și care este procedura de donare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`