Prima pagină » WoW! » Ce poţi face cu petale de flori uscate. Întrebuinţarea trandafirilor

Ce poţi face cu petale de flori uscate. Întrebuinţarea trandafirilor

07 iul. 2021, 12:56,
BZI.ro, în WoW!

Trandafirii sunt o excelentă alegere atunci când vine vorba despre a dărui flori cuiva. De asemenea, sunt ideali şi pentru înfrumuseţarea oricărei curţi sau grădini. Înfloresc de multe ori pe an, nu sunt foarte gingaşi şi, mai mult, poţi fi utilizaţi pentru dulceaţă, apă sau sirop. După ce se usucă însă, majoritatea dintre noi îi aruncăm. Este sau nu bine, aflăm de mai jos. Haideţi să vedem cum putem folosi petale de flori uscate.

Când îi punem în vază, ne bucurăm de frumuseţea lor. Când ne înfloresc în curte sau grădină, adorăm modul în care colorează zona. Totuşi, pare că viaţa lor e destul de scurtă. De ce? Pentru că, imediat ce s-au uscat, îi aruncăm. Haideţi însă să vedem cum i-am putea folosi şi după ce le trece perioada. Mai jos găseşti câteva sugestii despre a refolosi petale de flori uscate.

Ce poţi să faci cu trandafiri uscaţi

Haideţi să învăţăm cum putem refolosi chiar şi trandafirii pe cale să se usuce, atât din vază, cât şi din grădină. Bineînțeles, ca să ai ce folosi, pune trandafiri sub sticlă în toamnă, iar la primăvară vor și înflori. Dacă nu vrei să aștepți până în toamnă, poți înmulți acum trandafirii folosind metoda cu apă.

Buchet de flori uscate

Curăță fiecare floare de petalele care nu arată chiar aşa de bine. Strecoară în buchet şi fire de grâu sau de orz, crenguţe de rozmarin şi de lavandă. Leagă bine buchetul cu o panglică şi agaţă-l într-un cui sau pune-l chiar într-o vază, în pervaz.

Aromaterapie homemade

Adună petale de la trandafiri cu miros puternic, coajă de citrice (portocală şi lămâie), lavandă şi busuioc. Mărunţeşte bine totul, apoi pune în săculeţi mici. După ce îi legi la gură, strecoară-i în dulap, printre haine, sau covoare şi paturi.

Baie cu flori uscate

Alege trandafirii din care se face dulceaţă, pentru că au miros puternic. Pune petalele în apă caldă din cadă, împreună cu lavanda şi rozmarin. Au efect relaxant şi liniştitor. Cât despre dulceața de trandafiri, folosește-o pentru a umple câteva clătite pufoase.

Borcan decorativ

Adună petale de la cât mai multe flori şi pune-le într-un borcan decorativ. Poţi să adaugi şi lavanda. Vor parfuma discret încăperea şi va arăta şi bine. Este ideal mai ales pentru camerele în care intri rar, iar uşa e mai mereu închisă.

Tablou floral

Chiar dacă nu te pricepi la pictat, poţi să-ţi faci propriul tablou cu motive florale. Ai nevoie de o ramă, nişte flori şi un carton mai tare, neapărat alb. Adună florile preferate şi pune-le mai întâi la presat, între paginile unei cărţi grele şi groase. După ce s-au apaltizat aproape complet sau chiar complet, prinde-le de carton alb cu o fâşie extrem de subţire de bandă dublă adezivă. Bagă foaia în tablou şi gata! Elementul tău decorativ mai trebuie doar agăţat în cui. Ca să arate întotdeauna bine, încearcă să combini florile în tablouri, astfel încât să obții niște nuanțe frumoase. Spre exemplu, folosește albăstrele cu flori ce ciuboțica-cucului și cu păpădie sau floricele mici de nu-mă-uita cu flori de rostopască sau musețel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *