Prima pagină » Cancan » Ce poreclă i-au dat francezii lui David Popovici. E dovada clară că și străinii îl apreciază!

Ce poreclă i-au dat francezii lui David Popovici. E dovada clară că și străinii îl apreciază!

31 iul. 2024, 12:13,
BZI.ro, în Cancan

David Popovici, la doar 19 ani, a câștigat medalia de aur în proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, iar francezii i-au ales o poreclă pe măsură. Presă internațională l-a lăudat constant pe campionul român.

Ce poreclă i-au dat francezii lui David Popovici

Jurnaliștii de pe site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris i-au dat lui David Popovici o nouă poreclă, numindu-l „Skinny Legend”, adică „legenda subțire”, cu legătură la aspectul fizicului său.

„David Popovici se chinuie să pornească un microfon. ‘Apasă și ține apăsat? Instrucțiuni neclare’, glumește el odată ce reușește să facă sistemul de sunet să funcționeze.

Pentru un om care iubește simplitatea în tot ce face, este o frustrare de moment într-o noapte de altfel fabuloasă la Paris 2024, în urma căreia a devenit primul înotător român care câștigă un aur olimpic.

Popovici și-a permis câteva momente de bucurie neînfrânată, lovind apa după ce și-a văzut numele cum apare în topul clasamentului în cursa de 200 metri liber, în Paris La Defence Arena, pe 29 iulie. Celebrarea sa a fost, cu toate acestea, temporară.

Jumătate de oră mai târziu, ‘Skinny Legend’ și-a revenit la normal: meditativ, rezervat și, mai presus de toate, în control asupra emoțiilor sale.”, au scris cei de la olympics.com despre David Popovici.

În plus, românul a mai fost supranumit „Delfinul”, „Racheta” și „Regele David”.

Ce a scris presa internațională despre David Popovici

Minunea de 19 ani a adus prima medalie de aur din istoria înotului olimpic masculin românesc și prima medalie pentru delegația noastră la ediția din Paris a Jocurilor Olimpice. Presa internațională a lăudat constant campionul român.

„Românul a reușit o revenire spectaculoasă, formidabilă și meteorică. A fost chiar pe locul 3 la jumătatea cursei pe care Lukas Maertens, medaliat cu aur la proba de 400 de metri liber de sâmbătă, a dominat-o de la început până aproape de final, când a căzut pe a 5-a poziție”, a scris AS.

„Matt Richards a fost la doar 0,02 secunde de aur! Se pare că doar anvergura aripilor lui David Popovici a făcut diferența.

Românul plesnește apa în semn de sărbătoare. David Popovici ia aurul, în timp ce britanicul Matt Richards ia argintul. Wow! A fost așa strâns”, a comentat BBC.

În plus, Ion Țiriac i-a oferit un cadou impresionant lui David Popovici, la doar câteva ore după ce acesta a câștigat titlul de campion olimpic în proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, unde David a scris istorie.

În urma rezultatului obținut, David Popovici s-a ales cu o poreclă pe măsură dată de jurnaliștii francezi. Sportivul va lupta şi pentru medalia de aur de la 100 m liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024