Ce poate face uleiul de masline amestecat cu lamaie si miere de albine

Ce poate face uleiul de masline amestecat cu lamaie si miere de albine

20 ian. 2018, 11:02 _____ Vizualizări
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:637708;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Lamaia si uleiul de masline se numara printre alimenteleminune care aduc zeci de beneficii sanatatii, in special cele hepatice. Dintre remediile farmaciei verzi, cura de detoxifiere cu ulei de masline si lamaie s-a dovedit a fi cea mai eficienta pentru a elimina toxinele de la nivelul ficatului.

Amintit adesea in Biblie, uleiul de masline este cea mai veche grasime vegetala descoperita de oameni. In vremuri de demult, egiptenii le dadeau grecilor grane pentru a primi in schimb ulei de masline. Lichidul galben-verzui era considerat cea mai valoroasa marfa de negot. Nu doar in alimentatie se regasea adesea uleiul de masline. Tratamentul multor afectiuni, dar si retetele cosmetice contineau acest ulei pretios, care detine proprietati fortifiante si revigorante. Motive suficiente ca acest remediu sa fie considerat „aur lichid“. De aseemenea, lamaia s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru diverse probleme de sanatate.

Bogata in vitamina C, calciu, fier, proteine, sodiu, carbohidrati si zaharuri, zeama de lamaie este eficienta in tratatea mai multor afectiuni usoare, precum asurile, constipatia sau durerile in gat.

Cura de detoxifiere cu ulei de masline si lamaie: cum se prepara remediul

Una dintre cele mai eficiente metode de a curata ficatul si de a preveni aparitia bolilor hepatice este sa apelezi la cura cu ulei de masline si lamaie. Combinatia dintre cele doua este recunoscuta pentru puternicul efect de detoxifiere. Indicat este sa se consume in fiecare dimineata, pe stomacul gol, urmatorul amestec:

  • 1 lingura de ulei de masline;
  • 1 pahar cu apa calduta;
  • 1 lingurita de miere (doar daca nu suporti gustul celorlalte ingrediente);
  • 1 lingura de suc de lamaie (proaspat stors).

Amesteca bine ingredientele si consuma rapid remediul. Specialistii recomanda ca amestecul sa fie baut zilnic, pe o perioada de o luna, apoi sa se consume micul dejun.
Bine este ca pe perioada curei sa se evite pe cat posibil excesele alimentare, dar si alimentele de tip fast-food, cele de patiserie, dar si dulciurile, bauturile carbogazoase, alcoolul si fumatul.
Care sunt efectele curei cu ulei de masline si lamaie

Pe langa efectele de detoxifiere la nivelul ficatului, cura mai are si alte virtuti terapeutice. Printre acestea se numara curatirea pielii (prevenirea ridurilor, a petele pe ten, disparitia cearcanelor), dar si tratarea constipatiei si altor neplaceri digestive.

De asemenea, persoanele care urmeaza cura de detoxifiere cu ulei de masline si lamaie mai pot observa cresterea nivelului de energie si reglarea tranzitului intestinal.
INFO: Indicat este ca pe perioada curei sa se includa in dieta urmatoarele alimente: grepfrutul, merele, broccoli, usturoiul, iaurtul, spanacul, rucola, salata verde, fulgii de ovaz si turmericul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *