Prima pagină » Sanatate » Ce plantă elimină acidul uric? Iată o listă cu cele mai bune plante
Ce plantă elimină acidul uric? Iată o listă cu cele mai bune plante

Ce plantă elimină acidul uric? Iată o listă cu cele mai bune plante

14 sept. 2023, 08:30,
în Sanatate

Există o anumită plantă care elimină acidul uric? O întrebare pe care mulți și-o pun și la care vom încerca să răspundem în articolul prezent.

Anumite condiții de sănătate, influențate de factori genetici și dietă, pot determina creșterea nivelului de acid uric în organism. Cu toate acestea, există schimbări pe care le putem face în alegerile noastre alimentare pentru a reduce riscul asociat unor nivele mai ridicate de acid uric în sânge. Printre aceste schimbări se numără limitarea consumului unor alimente și băuturi specifice, precum și evitarea consumului de alcool, ceea ce poate contribui la scăderea riscului de a dezvolta afecțiuni legate de excesul de acid uric, cum ar fi guta sau artrita gutoasă, o afecțiune extrem de dureroasă. Mai jos, vă prezentăm 10 alimente care pot ajuta la reducerea nivelului de acid uric.

Ce plantă elimină acidul uric

Nu există o plantă ce elimină acitul uric, dar există numeroase combinații de plante care te ajută la acest lucru. Vom reda o mică rețetă pentru a putea să ameliorezi această afecțiune.  Cristale de acid uric: Suc de castravete, lămâie și ghimbir.  Pe lângă consumul acestui suc, este important să vă reduceți aportul de purine și să mențineți o activitate fizică regulată (măcar să faceți plimbări în aer liber).

Ingrediente:

1 castravete de dimensiuni medii
2 tulpini de țelină
1 felie de lămâie
1 lingură de rădăcină de ghimbir rasă

Instrucțiuni:

  • Spălați bine toate ingredientele.
  • Tăiați castraveții și țelina în bucăți mici și adăugați-le într-un blender.
  • Adăugați felia de lămâie și ghimbirul ras.
  • Amestecați bine până obțineți un smoothie omogen.
  • Consumați zilnic, preferabil pe stomacul gol.

Cristale de acid uric: Alte remedii naturale

Dacă aveți probleme cu nivelul crescut de acid uric în sânge sau în articulații, puteți beneficia de efectele pozitive ale următoarelor remedii naturale:

Suc de fructe:

  • Extrageți sucul separat din patru morcovi, un mango, o felie de ananas, 30 de grame de căpșuni, un castravete și o lămâie.
  • Amestecați bine sucurile și consumați-le dimineața. Dacă simptomele reapar pe parcursul zilei, puteți să-l beți și în timpul după-amiezei.

Ceai de plante cu afine:

  • Adăugați 30 de grame de afine sau de mure lingonberries într-un litru de apă rece și aduceți amestecul la fierbere.
  • Gătiți timp de 3 minute, apoi îndepărtați-l de pe foc, acoperiți-l și lăsați-l să stea timp de 10 minute.
  • Filtrați ceaiul și beți maximum 3 căni pe zi pentru a beneficia de proprietățile sale benefice.

Acidul uric este un produs rezidual natural rezultat din procesul de digestie a alimentelor bogate în purine, compuși esențiali care conțin azot.

Persoanele cu niveluri ridicate de acid uric ar trebui să evite anumite categorii de alimente care au un conținut crescut de purine, printre care se numără:

  • Carnea roșie, în special carnea de porc și miel;
  • Carnea de organe, cum ar fi ficatul și rinichii;
  • Fructele de mare, în special crustaceele precum creveții, homarii, midii, hamsiile și sardinele;
  • Produsele bogate în fructoză, cum ar fi unele sucuri, cereale, înghețată, dulciuri și alimente de tip fast-food;
  • Băuturile alcoolice, cum ar fi berea, vodka, whisky și altele asemenea.

Așadar, dacă te-ai întrebat ce plantă elimină acidul ai aflat. Informațiile furnizate în acest articol sunt destinate exclusiv scopurilor generale de informare și educație. Acestea nu constituie sfaturi medicale sau înlocuiesc consultațiile, diagnosticul sau tratamentul medical oferit de un profesionist de sănătate calificat. Pentru orice preocupare sau problemă medicală specifică, vă recomandăm să consultați un medic sau un specialist în domeniul sănătății care poate oferi sfaturi personalizate pe baza evaluării clinice și a istoricului medical individual. Auto-diagnosticarea sau auto-tratamentul pot avea consecințe serioase pentru sănătatea dumneavoastră. Înainte de a lua orice decizie legată de sănătate, vă rugăm să discutați cu un profesionist medical calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *