Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ce pierderi au suferit forţele armate din Ucraina şi Rusia. Un oficial american a făcut estimările

Ce pierderi au suferit forţele armate din Ucraina şi Rusia. Un oficial american a făcut estimările

10 mart. 2022, 16:45,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Forţele armate din Ucraina şi Rusia au suferit pierderi considerabile în cele două săptămâni de când a izbucnit conflictul. Statele Unite ale Americii estimează pierderile umane suferite de armata rusă la aproximativ 6.000 de morţi. Cât pentru forţele armate ucrainene, sursa oficială de la Washington a declarat un număr de 4.000.

Această aproximare este cu mult mai mare decât bilanţul dat publicităţii marţi, 8 martie, de către generalul şeful Agenţiei de Informaţii pentru Apărare (DIA), Scott Berrier, care evocase în cursul unei audieri în Congresul SUA, între 2.000 şi 4.000 de soldaţi ruşi ucişi în lupte.

Însa, sursa oficială declara că este dificil de calculat numărul pierderilor umane în timp real, numărul acestora putând fi chiar şi în jur de 3.500 de morţi, dar chiar şi aşa „este o cifră foarte, foarte semnificativă”.

tanc fortele armate ruse, razboi Ucraina Rusia

După două săptămâni de la începutul invaziei ruse, circa peste 2,15 milioane de ucraineni s-au refugiat din calea luptelor, plecând în special în Polonia şi în alte ţări vecine

Pierderile suferite de forţele armatei din Ucraina şi Rusia

Un oficial din Statele Unite ale Americii estimează pierderile umane suferite de armata rusă la aproximativ 6.000 de morţi. Oficialul american nu a oferit un număr concret al răniților din tabăra rusă, dar, în cele mai multe războaie, numărul de răniți este de obicei de trei ori mai mare decât cel al morților, ceea ce însemna că ar putea fi situat între 15.000 și 18.000 de soldați ruși răniți.

SUA estimează totodată că între 2.000 şi 4.000 de soldaţi ucraineni au murit în aceeaşi perioadă, împreună cu câteva sute de civili în ţară.

Totuşi, dintre militarii implicaţi în campania din Ucraina, Rusia a recunoscut până acum aproximativ 500 de victime, în timp ce guvernul ucrainean estimează numărul soldaţilor ruşi ucişi la peste 11.000, aproape dublu faţă de bilanţul estimat de către oficialii SUA.

După două săptămâni de la începutul invaziei ruse, circa peste 2,15 milioane de ucraineni s-au refugiat din calea luptelor, plecând în special în Polonia şi în alte ţări vecine.

Până la data de 7 martie, s-a putut verifica şi documenta faptul că 474 de civili ucraineni şi-au pierdut viaţa în atacurile ruseşti, între care 29 de copii. Potrivit celui mai recent bilanţ al Oficiului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, un total de 861 de persoane au fost rănite, între care 44 minori.

tancuri rasturnate, distruse in urma bombardamentelor din Ucraina

Rusia a recunoscut până acum aproximativ 500 de victime, în timp ce guvernul ucrainean estimează numărul soldaţilor ruşi ucişi la peste 11.000

Serghei Lavrov, declarații despre sfârșitul războiului din Ucraina

Serghei Lavrov, în conferinţa de presă susţinută în Turcia, a declarat faptul că războiul din Ucraina nu se va opri. Ministrul de Externe din Rusia a explicat faptul că situația a fost declanșată de faptul că autoritățile de la Kiev ar fi vrut să interzică cetățenilor ruși dreptul la o viață normală.

Războiul din Ucraina nu se va opri, este de părere Serghei Lavrov care acuză oficialitățile de la Kiev de mai multe încălcări ale drepturilor omului. Oficialul de la Moscova a menţionat faptul că Ucraina dorea să interzică cetățenilor ruşi dreptul la o viață normală și dreptul de a învăţa în limba rusă:

Am înțeles că nu e despre Ucraina, ci despre agresiune asupra a tot ce înseamnă popor rus, limbă, religie. Iar agresiunea Vestului la adresa noastră ne arată că e o luptă pe viață și pe moarte pentru Rusia, o luptă de a exista pe harta lumii, a spus ministrul de Externe Lavrov.

Serghei Lavrov a vorbit şi despre faptul că situaţia nu este una unică, menționând faptul că în trecut chiar şi România a declarat că în Ucraina există încălcări ale minorităților. Spre exemplu, Ungaria a fost cea mai vocală țară care a reclamat lipsa drepturilor minorităților maghiare din țara vecină.

Reamintim, oficiali din cadrul SUA au estimat faptul că forţele armate din Ucraina şi Rusia au suferit pierderi considerabile în cele două săptămâni de când a izbucnit conflictul, indiferent de declarațiile lor oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *