Prima pagină » National » Ce personal militar are România? Pe ce loc se află în lume
Ce personal militar are România? Pe ce loc se află în lume

Ce personal militar are România? Pe ce loc se află în lume

09 nov. 2023, 15:03,
în National

În contextul războiului din Ucraina și mai nou a conflictului din Israel, românii se întreabă ce personal militar are România. Câți oameni sunt pregătiți să intervină în cazul unui conflict și pe ce loc ne situăm în lume.

Trebuie să prezicăm faptul că odată cu intrarea în NATO, România a făcut numeroase reforme în sistem. În aceste momente există doar personal contractat în armată, eliminându-se serviciul militar obligatoriu. Avantajele unui serviciu în Armata Româna sunt destul de mare. Pe lângă faptul că există o siguranță a locului de muncă, pensiile militare 2023 nu sunt de neglijat, militarii ieșind mai devreme la pensie.

Ce personal militar are România

Conform Globalfirepower, România ocupă locul 47 în lume (din 145 de țări), cu un index de 0,7735, în scădere față de locul 38 din 2022. Forțele armate române includ 43.000 de militari în forțele terestre, 7.150 în cele navale și 10.700 în cele aeriene, totalizând 132.000 cu personalul activ, rezerviștii și forțele paramilitare.

La nivelul dotărilor, România dispune de 681 de tancuri (268 pregătite pentru acțiune), 30 de avioane de vânătoare (20 operaționale), 11 aeronave de transport și 61 de elicoptere (40 în stare de luptă). În ceea ce privește forțele navale, țara deține trei fregate, șapte corvete și trei nave de patrulare.

De asemenea, în decembrie 2022, Ministerul Apărării Naționale și Elbit Systems au încheiat un contract pentru achiziționarea a 21 de drone Watchkeeper X destinate Armatei române.

Nu în ultimul rând, Parlamentul a aprobat achiziționarea a 32 de avioane F-35, marcând cea mai costisitoare achiziție din istoria Armatei, cu un preț de 6,5 miliarde de dolari fără TVA. În viitor, MApN intenționează să procure încă o escadrilă de 16 avioane.

România se străduiește să-și modernizeze forțele armate prin achiziționarea de drone, dat fiind succesul demonstrat în conflictul din Ucraina. În aprilie 2023, România și Turcia au încheiat un contract de 321 de milioane de dolari pentru procurarea a 18 drone de tip Bayraktar TB2, destinate Forțelor Terestre Române.

Rolul personalului militar

Personalul militar din România reprezintă un element esențial al Forțelor Armate, având rolul de a asigura securitatea și apărarea țării. Forțele armate române cuprind atât personal activ, cât și rezerviști, contribuind la întreținerea unei capacități operaționale adecvate.

Personalul activ este format din bărbați și femei dedicați, care au ales să servească patria cu devotament și sacrificiu. Acești militari sunt instruiți în diverse domenii, inclusiv operațiuni terestre, navale și aeriene, precum și în tehnologii avansate și strategii de combatere a amenințărilor moderne.

Rezerviștii reprezintă o parte importantă a forțelor armate, aducând experiența anterioară și expertiză în situații de criză. Acești oameni sunt gata să ofere sprijin în momente critice, consolidând eforturile de apărare națională. Contribuția acestui personal nu se limitează doar la aspectele operaționale, ci include și participarea la misiuni de menținere a păcii și acțiuni umanitare, demonstrând angajamentul României față de stabilitatea regională și globală.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`