Prima pagină » Cultural » Ce pensie primește Tora Vasilescu. Artista are peste 45 de ani petrecuți pe scenă

Ce pensie primește Tora Vasilescu. Artista are peste 45 de ani petrecuți pe scenă

28 nov. 2023, 14:53, 2 ,
în Cultural

Actrița Tora Vasilescu a vorbit fară rețineri despre pensia pe care o primește lunar. Tora Vasilescu este o actriță foarte faimoasă și apreciată în România, care a reușit să-și construiască o carieră de succes în teatrul românesc, jucând în multe piese de teatru și filme cunoscute.

La vârsta de 72 de ani, talentata actriță are o experiență de peste 45 ani pe scenă, durată în care a reușit să transmită publicului emoții inexprimabile. Cu toate acestea, după mai mult de patru decenii de muncă, iubita actriță primește lunar o sumă foarte mică de bani din partea statului român.

Ce pensie primește Tora Vasilescu

În timpul unui interviu, actrița a dezvăluit că primește lunar suma de 2350 de lei, după o carieră de peste 45 de ani. Astfel, Tora Vasilescu este profund dezamăgită de guvernul român, care nu ia în considerare nevoile persoanelor în vârstă, care, pe lângă cheltuielile cu zi cu zi, mâncarea și alte utilități, trebuie să-și cumpere și medicamente.

„E adevărat că am o pensie rușinoasă.  Am 2.350 de lei pensie de la teatru. (…) Noroc că mi s-a pus un microfon în gură și am avut ocazia. Dar ce facem?  Așa ne-au răsplătit pentru faptul că am fost soldățeii în serviciul comandant? Ce fac bătrânele de pe strada mea? Oamenii pentru care am jucat și am adus bucurie.

Mă rog, suntem ultimii mohicani (…) Am grădină, e adevărat, am solar, muncesc și îmi pun la congelator legumele toată vara .”, a spus îndrăgita actriță, pentru  antena3.ro .

În aceeași discuție, Tora Vasilescu a dorit să atragă atenția asupra unei situații alarmante, și anume despre românii care nu au posibilitatea să-și achite nici măcar facturile.

„ Nu am ieșit să vorbesc despre problemele mele. Mesajul e că românii nu-și pot plăti facturile din salariu sau din pensii. Este exclus! De 3 ori au evaluat. Prima a fost de 5.000, a doua de 1.700 a treia de 7.000 de lei. Nu au spus nimic. Ce ei vorbesc cu noi? Suntem cantitate neglijabilă, normal! Îți vine factura și plătește(..) ”, a mai spus Tora Vasilescu, pentru aceeași sursă menționată mai sus.

Ce spune actrița despre mariajul de la vârsta de 43 de ani

Deși a avut parte de multe suferințe pe plan amoros, Tora Vasilescu nu a încetat să creadă în iubire și s-a îndrăgostit din nou la 39 de ani, iar patru ani mai târziu aceasta s-a căsătorit. Actrița și-a unit destinele cu un bărbat de origine croată pe care l-a cunoscut la Paris.

,,L-am cunoscut la 39 de ani și ne-am căsătorit când eu aveam 43. Se spune că greu se mai marită femeia la 43. (…) Mi-a plăcut din prima, eu eram dupa divorț, aveam și vârsta când voiam un mariaj serios, nu o aiureală. Are sângele slav și curtoazia franceză. Între noi s-a legat relația de familie, deja mi se pare că el e dintotdeauna. Este primul bărbat pentru care gătesc, el fiind fost sportiv de performanță, am grijă să nu se îngrașe.”, a mai precizat marea doamnă a teatrului și filmului românesc.

Tora Vasilescu are o carieră de succes în actorie și o poveste de viață impresionantă, iar pensia pe care o primeste lunar este una foarte mică.

Comentarii
  • Este normal, un asistat social are la fel! S-a făcut dreptate!!!!!!!!!

  • Daca incasarile de-a lungul celor 45 ani de cariera au fost la negru, cotizatiile catre stat au fost minime, de unde pensie mare? Umblati la saltea ca aveti de unde, sau mai vindeti din casele pe care le aveti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`