Prima pagină » Actualitate » Ce pensie primește Petre Roman după recalculare. „Merit, am 50 de ani de muncă”

Ce pensie primește Petre Roman după recalculare. „Merit, am 50 de ani de muncă”

25 oct. 2024, 09:03, 3 ,
Cezar Bulgaru în Actualitate

Petre Roman se află printre cei care au beneficiat de o majorare semnificativă a pensiei, în urma procesului de recalculare. Fostul premier este mulțumit de suma pe care o primește lunar de la statul român, însă nu ezită să își exprime îngrijorarea față de situația dificilă în care se află numeroși pensionari din România.

Roman a subliniat discrepanțele din sistemul de pensii, deplângând condițiile în care trăiesc sute de mii de vârstnici, pentru care veniturile insuficiente reprezintă o problemă reală.

Ce pensie primește Petre Roman după recalculare

Fostul premier al României a părăsit scena politică acum cinci ani de zile, dar cu toate acestea încă lucrează la vârsta de 78 de ani. Acesta activează în domeniul în care performa înainte de Revoluție.

Recent, Petre Roman a primit decizia de recalculare și a dezvăluit pensia pe care o primește.

„Da, mi-a mărit pensia. Păi, eu am avut 50 de ani de muncă. Abia acum, cu mărirea, am puțin peste 11.000 lei. Mi s-a mărit cu 2.300 de lei. Am contribuit și contribui permanent. Înseamnă ceva. M-a deranjat faptul că atât de mulți pensionari s-au trezit cu probleme. De ce să facă greșeli? E vorba de un algoritm de calcul. Asta e o incompetență crasă. Nu sunt oameni competenți, nu sunt serioși. Vorbesc în primul rând pornind de la decizia politică. Păi, precizează exact care sunt criteriile. Algoritmii au fost greșiți, decizia a fost neconformă cu realitatea, ceea ce a dus la erori”, a declarat Petre Roman pentru bugetul.ro.

În ce domeniu lucrează Petre Roman, la 78 de ani

Fostul premier al României a declarat că, în ciuda faptului că a ajuns la vârsta de 78 de ani, continuă să fie activ profesional.

„Sunt în continuare profesor, dar și președinte, la universitatea din Geneva. Deocamdată, suntem singura instituție de profil privată, care a obținut acreditarea federală, cea mai grea acreditare din lume. În afară de asta, fac o mulțime de conferințe în lume, în calitatea mea de om de știință. La ora actuală am o notorietate dobândită în domeniul ăsta, știința climei și a apei. Asta am făcut dinainte de Revoluție. Am susținut conferințe la Barcelona, în Italia, în Luxemburg și în India. A fost fabulos, a fost prima oară când am fost în India.

Stau în România, nu m-am mutat. La Geneva mă duc ori de câte ori e nevoie, să zic așa, o dată pe lună. Nu e necesară prezența mea zilnică acolo. Totul se rezolvă online. După ce am luat acreditarea, acum suntem primii dintre toate universitățile din Elveția, care încercăm acreditarea programelor în sesiune economică. Costă destul de mult ca să o poți obține, pentru că e o procedură destul de lungă. Pentru acreditarea federală pe care am obținut-o, documentul pe care noi l-am furnizat avea o mie de pagini. Eu m-am ocupat doar în ceea ce privește principiile”, a mai spus Petre Roman.

Așadar, Petre Roman se află printre cei care au beneficiat de o creștere considerabilă a pensiei în urma recalculării.

Comentarii
  • Meriti sa fii torturat si impuscat, criminalule!
    Tu jidan imputit, provenit din jidanul taica-tu Erno Neulander devenit apoi Walter Roman, impreuna cu jidanul Saul Brukner si cu jidanul Ion Iliescu, nepotul jidanului Vasili Ivanovici, ati legalizat avortul pe 26 decembrie 1989 la o zi dupa moartea lui Ceausescu, cu decretul ala pe care l-ati dat fara niciun drept, ducand la moartea a milioane de romani prin avort. Apoi ati distrus economia romaneasca si tara.
    Si acum iti curg ochii de fericire ca Romania se umple de ciori din cauza ta, a lor, a jidanului Adrian Sarbu care a vrut sa detoneze 20 kg de trotil la asa zisa „revolutie”, rotatia intre comunism si capitalism.
    Adevaratii revolutionari au fost ieseni, Stefan Prutianu, Cassian Maria Spiridon si altii, tu esti un parazit imputit, un monument de bataie de joc la adresa romanilor.
    Arza-te-ar focurile iadului, sa te zvarcolesti in cazanul cu smoala pt. eternitate

  • 11.000 lei pensie ?? Ati innebunit cu totii ???

    Asta trebuia tras la raspundere de foarte mult timp pentru ce a facut cu tovarasii lui si sa suporte consecintele legale, iar statul ii da 11.000 lei pensie drept recompensa probabil.

    Bravos natiune !

  • Daca am fi un popor de patrioti, ar fi fost demult judecat si condamnat si nu ar fi navalit jidanii sa ne faca legi in tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`