Prima pagină » Cancan » Ce pensie încasează lunar Sorin Oprescu. Fostul primar a dezvăluit care este visul său

Ce pensie încasează lunar Sorin Oprescu. Fostul primar a dezvăluit care este visul său

15 iun. 2022, 13:36,
BZI.ro, în Cancan

Sorin Oprescu a obținut o primă victorie împotriva statului român, pe care l-a acuzat în Grecia că nu i-a oferit posibilitatea unui proces corect. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni într-un dosar de corupție. Oprescu i-a convins pe judecătorii din Grecia să îl lase în libertate până când vor lua o decizie definitivă pentru extrădarea lui.

În urma audierilor, magistrații eleni au luat decizia de a-l elibera condiționat pe Sorin Oprescu, până când vor lua o decizie finală în privința extrădării sale. Iată ce le-a spus medicul judecătorilor!

Ce pensie încasează lunar Sorin Oprescu

În cadrul audierilor, medicul le-a spus magistraților care este pensia pe care o primește în România, după 47 de ani de activitate. Este vorba despre suma de 3000 de euro/lunar, contravaloarea a 15.000 de lei. Sorin Oprescu a fost medic și profesor universitar.

“Sorin este fost profesor universitar, chirurg, ieşit la pensie. El are un venit lunar de 3.000 de euro din pensie. Pensia nu i-a fost confiscată (n.r. de justiţia din România), aşa că aici, în Grecia, trăieşte din banii de pensie şi mai este ajutat şi de fiul său. Cei doi vor să deschidă o firmă comercială,” a fost mărturia medicului Adriana Nica în faţa judecătorilor eleni.

Magistrații eleni l-au întrebat pe Sorin Oprescu ce face în Grecia și cu ce se întreține. În acest context, fostul primar le-a dezvăluit judecătorilor visul său de la bătrânețe. El a spus că s-a mutat în Grecia odată cu ieșirea la pensie, la împlinirea vârstei de 70 de ani, în 2021. A fost dorința lui ca după pensionare să se mute în Grecia unde intenționează, împreună cu fiul său, să-și deschidă o afacere în domeniul cercetării medicale.

Care este visul lui Sorin Oprescu la bătrânețe

În urma audierilor, magistrații din Grecia au decis eliberarea condiționată a lui Sorin Oprescu. Urmează ca aceștia să ia o decizie finală cu privire la extrădarea fostului primar în România.

Sorin Oprescu a plătit cauțiunea în valoare de 5000 de euro și a fost eliberat din penitenciarul Korydallos. Până va afla decizia judecătorilor cu privire la extrădarea sa el nu are voie să părăsească Grecia și trebuie să locuiască la adresa pe care a menționat-o în documentele predate în cadrul procesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *