Prima pagină » Cancan » Ce pensie încasează lunar Florin Piersic. Artistul împlinește astăzi 85 de ani

Ce pensie încasează lunar Florin Piersic. Artistul împlinește astăzi 85 de ani

27 ian. 2021, 09:35,
BZI.ro, în Cancan

Nu multă lume știe ce pensie are maestrul Florin Piersic, unul dintre titanii cinematografiei românești, care astăzi împlinește 85 de ani. Din nefericire, marele artist a anunțat că anul acesta nu își va sărbători ziua pe scenă, așa cum o făcea altădată. Și aceasta din cauza pandemiei de coronavirus care a decimat cultura și nu numai.

Data de 27 ianuarie este una de referință pentru teatrul și cinematografia românească. Și aceasta deoarece este ziua de naștere a marelui actor Florin Piersic, care împlinește anul acesta venerabila vârstă de 85 ani! Multă lume este de părere că dacă s-ar fi născut la Hollywood ar fi avut un succes uriaş datorită talentului și charismei sale unice. Și totuși, noi, românii, suntem norocoși că este al nostru. Din nefericire, Florin Piersic traversează cu greu pandemia, locuind lângă Cluj, ferit de virusul ce face ravagii în întreaga lume.

Ce pensie încasează lunar Florin Piersic

Chira dacă multă lume ar fi tentată să creadă că are o situație financiară de excepție, Florin Piersic are o pensie ridicolă după o viață întreagă petrecută pe scenă. Așadar, unul dintre cei mai iubiți actori ai țării, marele actor este nevoit să-și chibzuiască fiecare bănuț pe care îl încasează. Și aceasta deoarece statul român nu a știut niciodată să-și prețuiască oamenii care au încântat și care au oferit totul.

Concret, după mai bine de 65 de ani în lumea teatrului și a filmului, Florin Piersic încasează o pensie de doar 2000 de lei. Enorm de puțin dacă facem o comparație cu cea mai mare pensie specială din România, care ajunge la colosala sumă de 77.000 lunar! Din fericire, talentul și meritele i-au fost răsplătite de UNITER, care îl recompensează cu o indemnizație lunară. Astfel, pe lângă pensie, maestrul Florin Piersic mai primește de la Uniunea Teatrală din România încă 2700 de lei.

Așadar, acestea sunt veniturile pe care le are marele actor, deoarece pandemia de coronavirus a oprit motoarele teatrului românesc. În lipsa pieselor de teatru, a altor apariții sau evenimente, Florin Piersic este nevoit să se descurce doar cu pensia și indemnizația de merit.

Anunț dureros la vârsta de 85 de ani

Florin Piersic a transmis că în acest an nu își va sărbători pe scena ziua de naștere, deoarece este o situație specială, pandemia de coronavirus. Însă, marele actor a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

SCRISOARE CĂTRE VOI

„Voi știți că n-am avut niciodată rețineri în a-mi spune vârstă. Sunt actori și mai ales actrițe care sunt născuți pe 29 februarie, așa că înaintează în vârstă o dată la patru ani. De fapt dacă mă gândesc bine, acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranța, cu bucurie. O să vedeți și voi când veți ajunge aici, ceea ce vă doresc din toată inima!

An de an, televiziunile, presă și mai ales voi, publicul m-ați sărbătorit, m-ați răsfățat, m-ați aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate și toată iubirea voastră, cu recunoștiință.

În teatru, indiferent ce se întâmplă în viața actorilor de pe scenă, se spune: «Spectacolul trebuie să continue». Ei trebuie să fie acolo, să între în pielea personajelor lor, să vă aducă un zâmbet în suflet, sau o lacrimă în colțul ochiului. Anul asta, aveam în plan o altfel de întâlnire, pentru că știți că a devenit aproape o tradiție să îmi petrec ziua de naștere pe scenă, cu voi alături. M-am gândit mult la asta.

Și acum vine marele «Dar». Copii, e prea multă tristețe în lume. De curând mi-am pierdut un prieten de o viață, Rocco – Grigore Rusu, care a fost răpus de boala asta blestemată, iar o minunată partenera a mea, se zbate acum între viață și moarte, din același motiv. Va spun drept: mi se pare cam nepotrivit să ne ținem de sărbătoriri.

Și dacă nu ne vom vedea față în față, fie pe scenă, fie pe micul ecran, asta nu înseamnă că va iubesc mai puțin. Anul asta este anul Vărsătorului, așa că sunt convins că ne așteaptă lucruri minunate, numai să trecem odată de perioada asta nefericită. VA ROG să aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru. Fiți buni unii cu alții și la anul, facem o sărbătorire și pentru 85 și pentru 86 la un loc! E o promisiune! Va pup cu dragoste!”, a scris maestrul pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *