Prima pagină » Actualitate » Ce pensie ia Nadia Comăneci, după recalculare: Suma este mai mare decât pensiile lui Ion Țiriac și Ilie Năstase la un loc!

Ce pensie ia Nadia Comăneci, după recalculare: Suma este mai mare decât pensiile lui Ion Țiriac și Ilie Năstase la un loc!

04 sept. 2024, 10:19,
în Actualitate

S-a stabilit ce pensie ia Nadia Comăneci, după recalcularea din acest an. De fapt, Nadia Comăneci încasează lunar, de la statul român, o rentă viageră. Nadia Comăneci primește mai mulți bani decât miliardarul Ion Țiriac, care are o pensie de 12.000 de lei și mult peste suma încasată de Ilie Năstase.

Ce pensie ia Nadia Comăneci, după recalculare

Nadia Comăneci primește o pensie sub formă de rentă viageră de la statul român, iar suma care îi intră în cont lună de lună este mai mare decât pensiile lui Ilie Năstase și Ion Țiriac la un loc. Din fericire, niciunul dintre marii campioni ai României nu trăiește exclusiv din pensie.

Legendara gimnastă, care a făcut istorie la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, unde a obținut prima notă de 10 din istoria olimpică, este afectată de recenta decizie de recalculare a pensiilor.

La vârsta de 62 de ani, Nadia Comăneci, ce și-a surprins fanii cu o poză în costum de baie, beneficiază de o pensie din partea statului român sub formă de rentă viageră, în valoare de 16.635 de lei. În urma recalculării, pensia ei nu va suferi modificări.

Aceasta din cauza faptului că legea care o exclude de la impactul noilor reglementări are un statut special. În anul 2022, pensia lunară a Nadiei Comăneci era de aproximativ 2.800 de dolari (13.149 de lei), fiind semnificativ mai mare decât pensia de militar a lui Ilie Năstase, care era de zece ori mai mică.

„Rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023“, se arată în Ordonanţa de Urgenţă, emisă la sfârșitul anului trecut.

Pensie mai mare decât pensiile lui Ion Țiriac și Ilie Năstase la un loc, după recalcularea din 2024

Miliardarul Ion Țiriac are o pensie de 12.000 de lei lunar, care însă nu va crește, pentru că omul de afaceri nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

Ilie Năstase are o pensie lunară în valoare de 1.435 de lei.

„Nu am fost răsplătit (n.r. – pentru că a fost primul lider din istoria ATP), nu am primit nici măcar felicitări. Eu am fost răsplătit cu o pensie de militar de 1.435 de lei pe lună. Asta este răsplata pe care eu o primesc in fiecare lună. Dar să ştiţi că nu mă aşteptam să mă răsplătească cu nimic, dar dacă tot dau la alţii, şi dau serios pensiile astea speciale… L-am auzit pe unul care spunea că eu am pensie specială… Dacă a mea este pensie specială, alea cu adevărat speciale cum dracu’ sunt, cât or primi ăia?”, a declarat Ilie Năstase,

Oficialii Casei Naţionale de Pensii Publice au explicat încă din primăvară că pensia celor în situația sa rămâne la fel după recalcularea care a intrat în vigoare la 1 septembrie.

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege“, a explicat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Așadar, Nadia Comăneci ia pensie, după recalculare, de 16.635 de lei. În fapt, este vorba despre o rentă viageră din partea statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *