Prima pagină » National » Ce pensie de lux are Mitică Dragomir. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal are trei pensii speciale care îi aduc lunar sume fabuloase

Ce pensie de lux are Mitică Dragomir. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal are trei pensii speciale care îi aduc lunar sume fabuloase

07 oct. 2020, 16:16,
în National

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) nu duce grija zilei de mâine. Puţină lume ştie ce pensie de lux are Mitică Dragomir. Acesta a marturirit că are trei pensii speciale ce îi aduc bani frumoşi. Conform declaraţiei sale de avere Mitica Dragomir câştiga, din cele trei pensii ale sale, 206.400 de lei pe an. Asta înseamnă că încasează 17.200 de lei pe lună. Adică echivalentul a 3.500 de euro.

Ce pensie de lux are Mitică Dragomir

Mitică Dragomir nu o duce rău deloc. Are trei pensii speciale ce îi aduc bani frumoşi. S-a aflat cât încasează lunar.

Mitică Dragomir, cu numele din buletin Dumitru Dragomir, în vârstă de 74 de ani, are trei pensii speciale. El a condus Liga Profesionistă de Fotbal aproape 20 de ani şi a fost pus de Gabriela Firea pe lista PSD pentru Consiliul General al Bucureştiului, înainte de alegerile locale 2020.

O pensie specială pe care o primeşte Mitică Dragomir, de aproximativ 7.500 de lei pe lună, este cea de fost parlamentar. El a avut două mandate de deputat al Partidului România Mare (PRM).

Mitică Dragomir primeşte o a doua pensie specială în calitate de fost angajat al Ministerului de Interne (MAI). Motivul pentru care o primeşte pe a treia este neclar, pentru că nu a fost nici magistrat, nici Avocat al Poporului şi nu a deţinut vreo funcţie prevăzută cu pensie specială.

Astfel, conform declaraţiei sale de avere, citată de Newsweek.ro, Mitică Dragomir câştiga, din cele trei pensii ale sale, 206.400 de lei pe an. Asta înseamnă că încasează 17.200 de lei pe lună. Adică echivalentul a 3.500 de euro.

Mitică Dragomir a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în ianuarie 2019, pentru luare de mită. Tribunalul Bucureşti l-a găsit vinovat că a primit o şpagă de 3 milioane de euro de la trustului RCS&RDS, ca să-i favorizeze câştigarea contractului pentru transmiterea meciurilor de fotbal din campionat. Însă, sentinţa nu este definitivă, iar el a făcut recurs.

“Contractul respectiv a fost încheiat între societăţile Bodu SRL, deţinută de Dumitru Dragomir şi RCS&RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpaţilor Dinei Mihai şi Oprea Alexandru, administratori ai RCS&RDS SĂ. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, încheiat la data de 8 aprilie 2008 între LPF şi consorţiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrată de inculpatul Bendei Ioan şi o altă societate”, menţionează DNA.

Mitică Dragomir a făcut bişniţă

În timpul comunismului, Mitică Dragomir a făcut specula cu obiecte ce nu se găseau în România, la cea vreme. El aducea cu avionul, blugi, cafea, videouri, congelatoare şi bijuterii. Pentru a le trece da vama se folosea de calitatea sa de şef al clubului Miliţiei. Apoi, obliga angajaţii să cumpere, la suprapreţ.

În anul 1990, după Revoluţie, Mitică Dragomir a fost arestat preventiv şi a stat închis până în luna august. Atunci, a fost scăpat de dosarul penal prin intervenţii politice ale noului regim al lui Ion Iliescu.

Când a ajuns preşedinte la FC Olt Scorniceşti, echipa de fotbal a familiei Ceauşescu, Mitică Dragomir a promovat în Divizia B, după ce a adunat jucătorii formaţiei adverse şi i-a ţinut în teren până când au primit nu mai puţin de 18 goluri.

Ulterior, după 1990, Mitică Dragomir a devenit om de afaceri şi dezvoltator imobiliar. Patron de hoteluri, el a intrat politica şi a ajuns să aibă două mandate ca deputat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *