Prima pagină » Cultural » Ce pensie avea Ileana Stana Ionescu?!  „Am avut noroc” 

Ce pensie avea Ileana Stana Ionescu?!  „Am avut noroc” 

02 iul. 2024, 09:23,
BZI.ro, în Cultural

S-a aflat ce pensie avea Ileana Stana Ionescu după ce s-a bucurat de o carieră impresionantă pe scena teatrului românesc. Îndrăgita actriță Ileana Stana Ionescu a încetat din viață la 87 de ani. După o carieră de peste șaizeci de ani în teatru, încă o stea s-a stins.

Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriță acum 60 de ani și, de-a lungul vieții, a fost apreciată de numeroși actori și regizori celebri din România.

Ce pensie avea Ileana Stana Ionescu

Acum 5 ani, celebra actriță a hotărât să se retragă din viața publică din cauza unor probleme de sănătate.

”Vine o vreme când trebuie să știi să te retragi, să faci definitiv un pas în spate pentru ca publicul să-și amintească de tine în zilele cele bune, nu îmbătrânit și chinuit de gânduri. La 87 de ani, nu prea mai ai ce să dovedești celor din jur sau ție însăți!”, a declarat în 2019 actrița pentru Cancan.

Ileana Stana Ionescu era pensionară de aproape 20 de ani și avea o pensie decentă, comparativ cu alți colegi de breaslă. Soțul ei, Andrei Ionescu, tot actor, în vârstă de 96 de ani, are și el o pensie care îi permite un trai decent. Pensia Ilenei Stana Ionescu era de 4000 de lei.

Actrița și soțul ei erau recunoscători pentru pensiile lor, echivalente cu salariul mediu pe economie în România, și au menționat în trecut că datorează acest lucru celebrului actor Ion Caramitru, fostul director al Teatrului Național din București. El a fost cel care a luptat cu statul român pentru ca actorii renumiți din țară să aibă venituri decente la bătrânețe, după retragerea din activitate.

”Noi, actorii mai vechi, de la Teatrul Național, am ieșit cu pensii bune, de peste 4.000 de lei, (…) am avut noroc cu Ion Caramitru, fostul director al teatrului. El s-a zbătut să avem pensii decente”, a relatat în trecut Andrei Ionescu pentru Playtech.

Ileana Stana Ionescu, înmormântare cu onoruri la Cimitirul Bellu Catolic

Regretata actriță Ileana Stana Ionescu, care s-a stins din viață duminică, la vârsta de 87 de ani, va fi înmormântată marți, 2 iulie. Artista va fi înhumată în Cimitirul Bellu Catolic, acolo unde este îngropat un alt mare artist de origine italiană.

Îndrăgita actriță care avea mari probleme de sănătate în ultima perioadă, se afla în spital de peste două săptămâni. Ileana Stana Ionescu s-a retras din viața publică de mai bine de cinci ani, după o carieră de șase decenii în teatru.

Vestea morții actriței a fost anunțată de către Alexandra Velniciuc.

„Dumnezeu să o ierte și să îi odihnească sufletul! Și datorită ei am ales această profesie!”, a scris actrița pe Facebook.

Potrivit surselor Gândul, Ileana Stana Ionescu va fi îngropată marți, 2 iulie, în Cimitirul Bellu Catolic din București. Trupul neînsuflețit al actriței a fost depus luni la capelă. La Cimitirul Bellu Catolic este îngropat cântărețul și compozitorul Florin Bogardo, artist de origine italiană. Acesta a compus celebra melodie „Ani de liceu”, interpretată alături de soția sa, cântăreața Stela Enache.

După o viață pe scenă, Ileana Stana Ionescu era mulțumită de pensia pe care a obținut-o după anii de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *