Prima pagină » Cancan » Ce pedeapsă riscă Culiță Sterp după ce ar fi condus drogat la volan.  În ce condiții poate ajunge la închisoare

Ce pedeapsă riscă Culiță Sterp după ce ar fi condus drogat la volan.  În ce condiții poate ajunge la închisoare

24 nov. 2022, 11:33, 1 ,
în Cancan

Culiță Sterp ar fi fost beat și drogat în momentul în care s-a urcat la volan, în seara în care a provocat accidentul de la Cluj. Artistul  a fost plasat sub control judiciar după ce a provocat un accident rutier în Cluj. În urma cercetărilor s-a descoperit că artistul a consumat băuturi alcoolice înainte să se urce a volan, a ignorat culoarea roșie a semaforului și a intrat în plin într-o mașină care circula regulamentar.

Cântărețul a fugit de la locul accidentului, însă polițiștii l-au găsit și l-au dus la secție. Testele au arătat că artistul Culiță Sterp avea o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost prelevate și probe de sânge pentru a depista dacă artistul a consumat substanțe interzise, iar cele mai noi informații în legătură cu acest caz arată că artistul Culiță Sterp ar fi fost drogat în momentul în care s-a urcat la volan.

Ce pedeapsă riscă Culiță Sterp după ce ar fi condus drogat la volan

În cazul în care analizele toxicologice vor arăta că interpretul Culiță Sterp s-a urcat drogat la volan, Codul Penal prevede ca persoana care conduce un vehicul și consumă substanţe psihoactive să fie pedepsită cu închisoare de la unul la 5 ani sau cu amendă.

„Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.   Cu aceeași pedeapsă se sancționează şi persoana, aflată sub influența unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.”, se arată în Codul Penal.

Astfel, dacă se va dovedi că era drogat în momentul în care s-a urcat la volan și a provocat accidentul din Cluj, Culiță Sterp riscă o nouă amendă penală sau o pedeapsă cu închisoarea de la unul la 5 ani.

Autoritățile nu au găsit substanțe interzise în mașina lui Culiță Sterp

La scurt timp după producerea accidentului rutier, mașina condusă de Culiță Sterp în momentul impactului a fost controlată de polițiști, însă autoritățile au precizat că nu s-au găsit substanțe interzise.

„La locul evenimentului rutier, conducătorul auto a fost testat doar cu aparatul etilotest, însă la unitatea medicală i-au fost recoltate probe biologice și în vederea identificării substanțelor interzise. (…) Din datele primite nu se confirmă informația că în autoturismul bărbatului ar fi fost depistate și ridicate plicuri cu substanțe”, a precizat Poliția în legătură cu acest caz.

În momentul producerii accidentului, Culiță Sterp conducea cu o viteză mult mai mare decât cea legală, fiind surprins de aparatul radar rulând cu viteza de 96 de km/h. În prezent, artistul se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, este cercetat în libertate, a rămas fără permis și a primit amenzi cumulate de 1885 de lei.

Comentarii
  • Ce să-i ceri jegosului ăsta? El stie doar să ”lălăiască” celor care-l adulează! Fir-ați ai dracului de sterpi/sterili, mai aveți și tupeu. La pușcărie, jegosule!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *