Prima pagină » Actualitate » Ce pedeapsă a primit preotul din Alexandria, cercetat penal pentru delapidare. Prejudiciul este uriaș
Ce pedeapsă a primit preotul din Alexandria, cercetat penal pentru delapidare. Prejudiciul este uriaș

Ce pedeapsă a primit preotul din Alexandria, cercetat penal pentru delapidare. Prejudiciul este uriaș

08 aug. 2024, 22:20,
în Actualitate

Episcopia Alexandriei și Teleormanului a luat act de comunicatul de presă al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman prin care se aduce la cunoștință că, „sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, s-a dispus reținerea unui bărbat, de 62 de ani, din municipiul Alexandria, cercetat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare cu consecințe deosebit de grave, ambele în formă continuată”.

„Este vorba de un preot din cadrul eparhiei noastre, care, în calitate de administrator al unor locașuri de cult, ar fi săvârșit faptele menționate mai sus.

Din punct de vedere administrativ-bisericesc, acest preot a fost oprit de la cele sfinte, suspendat din funcție și trimis în judecata Consistoriului Eparhial.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman precizează că „pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Preotul a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile

Preotul din Alexandria, cercetat penal pentru delapidare, a primit arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. El e cercetat pentru că a falsificat documente și a cerut bani de la buget, apoi a mers la cumpărături pentru el și pentru alții.

„Persoana cercetată a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile”, potrivit unui comunicat de presă.

Preotul reținut pentru că a falsificat documente și a cerut bani de la buget, apoi a mers la cumpărături pentru el și pentru alții „a fost oprit de la cele sfinte, suspendat din funcție și trimis în judecata Consistoriului Eparhial”, anunță Episcopia Alexandriei și Teleormanului.

„Regretăm profund că un slujitor al Bisericii este cercetat într-un dosar penal, asigurăm că vom acorda tot sprijinul autorităților competente pentru stabilirea adevărului și reiterăm faptul că un astfel de caz nu reprezintă modelul slujirii preoțești”, precizează Episcopia Alexandriei și Teleormanului.

Prejudiciul este uriaș

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2022, folosindu-se de calitatea de funcționar, reespectiv preot, în mod repetat și în scopul realizării aceleiași rezoluții infracționale, ar fi falsificat, prin contrafacerea scrierii, mai multe înscrisuri, pentru justificarea unor sume de bani primite din bugetul local, respectiv național, ca titlu de sprijin financiar pentru reparații și construcții la lăcașurile de cult al căror responsabil este.

De asemenea, în perioada 2016 – 2021, în aceleași condiții, din sumele de bani obținute cu titlu de sprijin financiar de la bugetul local, respectiv național, și-ar fi însușit diverse sume din conturile bancare ale celor două parohii, prin retrageri de numerar de la bancomate și de la casieria unității bancare, și ar fi efectuat plăți pentru achiziții de bunuri și servicii în interes personal și pentru alte persoane.

Prejudiciul total este de peste 4.900.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *