Prima pagină » International » Ce pedeapsă a primit o femeie care și-a ucis părinții și a trăit cu cadavrele lor în casă
Ce pedeapsă a primit o femeie care și-a ucis părinții și a trăit cu cadavrele lor în casă

Ce pedeapsă a primit o femeie care și-a ucis părinții și a trăit cu cadavrele lor în casă

11 oct. 2024, 21:16,
Redacția BZI în International

O femeie din Essex, Marea Britanie, a fost închisă după ce și-a ucis ambii părinți și a trăit cu cadavrele lor, în casa familiei, timp de patru ani, relatează vineri Sky News.

Virginia McCullough, în vârstă de 36 de ani, și-a otrăvit tatăl, John (70 de ani), cu medicamente eliberate pe bază de rețetă, iar apoi a înjunghiat-o în piept pe mama ei, Lois (71 de ani), în casa lor din Chelmsford, Essex.

Cele două crime s-au petrecut în iunie 2019, însă femeia a locuit cu cadavrele până în anul 2023, după ce medicul lor de familie și-a exprimat îngrijorarea cu privire la programările ratate.

Le-a ascuns rămășițele și a continuat să locuiască acolo

În toți acești ani, McCullough a acsuns cadavrele și a continuat să locuiască în acea casă. Femeia a construit un „mormânt improvizat” pentru tatăl ei și le spunea prietenilor și vecinilor că părinții ei s-au mutat.

Ea a fost condamnată la închisoare pe viață, fără drept de eliberare pentru cel puțin 36 de ani, după ce în iulie a pledat, la Chelmsford Crown Court, vinovată la două capete de acuzare de crimă.

McCullough a mărturisit crimele „la câteva momente după” ce poliția a fost chemată la locuința familiei – în urma raportării din partea medicului de familie.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale polițiștilor au arătat cum ofițerii au forțat intrarea în casă, iar apoi au confruntat-o pe McCullough într-un hol.

În imaginile video, aceasta pare aproape nonșalantă, spunându-le polițiștilor că va „coopera” și mărturisindu-și calm crimele.

Când a fost întrebată de poliție, ea a spus: „Cadavrul tatălui meu este acolo”.

Un ofițer a întrebat apoi: „Dar mama ta?”

McCullough a răspuns calm: „E un pic mai complicat… la etaj sunt cam cinci dulapuri, în spatele patului, lângă chiuvetă. Este în al doilea (dulap)”.

Referitor la arestare, ea le-a spus ofițerilor: „Știam că acest lucru se va întâmpla în cele din urmă. Se cuvine să-mi ispășesc pedeapsa”. Iar apoi a adăugat: „Înveseliți-vă, cel puțin l-ați prins pe criminal”.

McCullough le-a spus ulterior polițiștilor unde se află și arma crimei.

Referindu-se aparent la cuțitul pe care l-a folosit pentru a-și înjunghia mama, ea a spus: „Este în mijloc, sub scări, are încă sânge pe el, este ruginit, dar are încă urme de sânge pe el.”

„Mormânt improvizat”

Procuroarea Lisa Wilding KC a declarat în fața instanței că McCullough „a construit un mormânt improvizat” pentru tatăl ei, „acoperit cu mai multe pături și o serie de fotografii și desene deasupra”.

Mormântul a fost descris în instanță ca fiind un „mausoleu construit în casă” și se afla într-o cameră de la parter care fusese dormitorul și biroul tatălui ei, „compus din blocuri de zidărie, stivuite împreună”.

McCullough „a ascuns corpul mamei ei, înfășurat într-un sac de dormit, într-un dulap din dormitorul mamei, de la ultimul etaj al proprietății”, a mai afirmat procuroarea.

În timp ce se afla în boxa acuzaților, McCullough a început să plângă în timp ce acuzarea citea un raport pe care l-a dat polițiștilor, în care descria momentele dinaintea uciderii mamei ei.

Ea a spus: „Mama părea atât de inocentă, cu spatele întors la perete. Asculta radioul, nu făcea nimic”.

McCullough le-a mai spus polițiștilor că a trebuit să „prindă curaj” pentru a-și ucide mama, deoarece „știam că trebuie să o fac”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`