Prima pagină » National » Ce pedeapsă a primit elevul din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză. Adolescentul și-ar fi premeditat fapta
Ce pedeapsă a primit elevul din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză. Adolescentul și-ar fi premeditat fapta

Ce pedeapsă a primit elevul din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză. Adolescentul și-ar fi premeditat fapta

12 iul. 2024, 22:41,
în National

Oamenii legii au decis! Care e pedeapsa pe care a primit-o elevul din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză. Adolescentul care în prezent are 17 ani a fost găsit vinovat pentru trei infracțiuni.

Amintim că incidentul șocant s-a petrecut pe data de 5 aprilie, anul trecut, la Colegiul „Ion Creangă” din București. Atunci, elevul care avea 16 ani și-a atacat profesoara de japoneză cu un cuțit, chiar la începutul orei, pentru că aceasta voia să le dea test. La o zi după incident, pe 6 aprilie 2023, oamenii legii au decis ca tânărul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Pedeapsa primită de elevul din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză

7 ani de detenție, într-un centru de minori. Decizia luată de Tribunalul București în cazul adolescentului din București care și-a atacat profesoara de japoneză cu un cuțit. Hotărârea nu este însă definitivă, scrie stiripesurse.ro.

Băiatul în vârstă de 17 ani a fost găsit vinovat pentru trei infracțiuni: tentativă la omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și port fără drept de obiecte periculoase.

Având în vedere că nu a împlinit vârsta de 18 ani, adolescentul nu va fi încarcerat într-o închisoare obișnuită, ci într-un centru de detenție destinat condamnaților care nu au împlinit vârsta majoratului.

De asemenea, pe lângă cei 7 ani de detenție, pentru fapta lui trebuie să achite și 50.000 de euro daune morale profesoarei de japoneză, dar și cheltuieli de judecată. În prezent, băiatul este arestat la domiciliu.

Adolescentul și-ar fi premeditat fapta

Anul trecut, la scurt timp după incident, apărea informația potrivit căreia, unele surse din anchetă demonstrau că tânărul și-ar fi premeditat fapta și chiar ar fi recunoscut anchetatorilor că a făcut un astfel de gest pentru că nu suporta cadrul didactic.

„Inculpatul a premeditat săvârșirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit”, menţionează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Mai mult, înainte de a recurge la acest gest, adolescentul le-ar fi spus colegilor săi ce are de gând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *