Prima pagină » Sanatate » Ce pastile sunt bune pentru glanda tiroidă? Iată care sunt recomandările medicilor

Ce pastile sunt bune pentru glanda tiroidă? Iată care sunt recomandările medicilor

27 apr. 2023, 12:24,
în Sanatate

Tot mai multe persoane care suferă fie de hipotiroidism, fie de hipertiroidism ori de alte afecțiuni se întreabă ce pastile sunt bune pentru glanda tiroidă. Iată care sunt recomandările medicilor.

Glanda tiroidă are nevoie de multe vitamine și minerale pentru a funcționa în parametri optimi. Și, cum fiecare organism reacționează în mod diferit la anumite tipuri de alimentație, oamenii de știință au ajuns la concluzia că nu toate vitaminele și mineralele sunt recomandate pentru buna funcționare a celei mai mari glande a sistemului endocrin uman.

Astfel, pentru buna funcționare a tiroidei, există câțiva nutienți cheie, printre care se numără și seleniul. Cu toate acestea, medicii recomandă unele pastile, care pot ține problemele sub control și pot asigura echilibrul organismului. Iată care sunt cele mai bune medicamente pentru glanda tiroidă.

Ce pastile sunt bune pentru glanda tiroidă?

Glanda tiroidă poate suferi anumite modificări, care pot genera anumite boli. Cea mai cunoscută este hipotiroidismul, o afecțiune care poate dura pe tot parcursul vieții. Medicația, în acest caz, este dozată în funcție de valorile TSH-ului. De regulă, medicii prescriu levotiroxina, o versiune sintetică a hormonului tiroidian T4, pe care corpul nu îl mai poate produce așa cum obișnuia să o facă. Tratamentul este special conceput pentru menținerea valorilor normale de hormoni în sânge. Din momentul în care nivelurile hormonale au revenit la normal, manifestările bolii încep să dispară.

În cazul în care suferi de hipotiroidism din cauza deficitului de iod, medicul endocrinolog îți poate prescrie un supliment de iod. Mai mult decât atât, suplimentele alimentare care conțin magneziu și seleniu te pot ajuta să ai o stare de sănătate foarte bună.

Despre hipotiroidism se știe că îți poate declanșa dureri musculare și, mai ales, articulare. Boala te poate face să te simți deprimat sau obosit, simptome ce pot fi reduse prin intermediul exercițiilor fizice regulate. Dacă medicul este de acord, poți face yoga, pilates, înot, plimbări pe jos ori exerciții fizice ușoare sau antrenamente care au menirea de a crește masa musculară.

Important de precizat este că, din momentul în care ai început tratamentul, va mai fi nevoie să treacă aproximativ două săptămâni până când vei vedea o îmbunătățire considerabilă. Cu toate acestea, trebuie să știi că ai nevoie de analize periodice, pentru ca progresul să poată fi monitorizat.

Tratament pentru hipertiroidie

În tratamentul hipertiroidiei, indicate sunt betablocantele, medicamentele cu iod radioactiv și antitiroidienele de sinteză. Betablocantele sunt de obicei prescrise pentru a trata hipertensiunea, angina, bolile coronariene, dar sunt, de asemenea, utile ca parte a planului de tratament pentru pacienții care suferă de hipertiroidism.

Administrarea de iod radioactiv, procedura denumită uneori ablaţie cu iod radioactiv, se dovedeşte o metodă sigură şi eficientă pentru tratarea hipertiroidismului. Tratamentul este simplu. Bei o băutură sau iei o pilulă care conţine iod radioactiv, la fel cum ai face pentru testul de radioiodocaptare, exceptând faptul că iodul radioactiv provine dintr-un izotop radioactiv diferit decât cel folosit la testare.

Medicamentele antitiroidiene blochează capacitatea glandei tiroide de a produce hormoni şi reduc nivelul de hormoni tiroidieni din organism. Aceste medicamente prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje. Principalul avantaj îl reprezintă faptul că aceste tratamente nu afectează în mod permanent tiroida, precum o fac tratamentele radioactive. În schimb, dezavantajul constă în incertitudinea cu privire la perioada de administrare şi în faptul că pot avea efecte adverse serioase.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Horoscopul weekendului 28-30 martie. Vin veşti bune, vor fi zile de relaxare
observatornews.ro
Bărbatul torturat de hoţi pentru card voia să îi cumpere fiului un apartament de 100.000 €. A murit fără să spună codul PIN
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Documentele pe care nimeni n-ar vrea să le piardă: Ce faci dacă se întâmplă
SportpeSurse
Total suprinzător! A ieșit la suprafață adevărata relație dintre Gigi Becali și Anca Alexandrescu
Playtech.ro
Ce salariu are un căpitan de aeronavă. Atribuţiile pe care le are comandantul justifică suma
Dailybusiness.ro
Secretul neștiut când faci curățenie. Cum poți transforma baia cu pasta de dinți!
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`