Din moment ce vezica urinară ți-a fost afectată trebuie să știi ce pastile se iau pentru infecție urinară. Infecțiile de vezică urinară, mai sunt denumite cistite, fiind din ce în ce mai întâlnită. De cele mai multe ori, această afecțiune este provocată de bacteriile care se înmulțesc la nivelul uretrei.
Cele mai frecvente semne care te anunță că suferi de o infecție urinară sunt durerea sau senzația de usturime la urinare. De asemenea, persoanele afectate simt mereu senzația de a urina des. Unul dintre simptomele care semnalează agravarea afecțiunii este apariția de sânge în urină sau urina de o culoare mai ciudată.
Ce pastile se iau pentru infecție urinară: Tratament medicamentos pentru ameliorarea durerii
De obicei, infecțiile urinare sunt cauzate de bacterii, din acest motiv trebuie tratate cu antibiotice. În cazul în care ai obținut un diagnostic din partea medicului, acesta îți va prescrie un tratament. Durata unui tratament pentru infecții urinare variază de la câteva zile la câteva săptămâni. În cazul în care boala a evoluat foarte tare, va fi necesară spitalizarea, urmând un tratament sub supraveghere medicală.
Afecțiunea nu poate fi tratată în doar câteva zile. Însă, semnele și simptomele se vor ameliora chiar din primele zile de când ai început să iei pastile pentru infecția urinară. Pe lângă antibioticele prescrise de către medicul specialist, poți să administrezi și medicamente pentru controlul durerii. Pentru a ameliora disconfortul sunt recomandate cele antiinflamatoare. De asemena, foarte benefice sunt și remediile naturiste, precum spălăturile cu ceaiuri pentru infecție urinară.
De asemenea, pentru a reuși să scapi de o infecție urinară trebuie neapărat să eviți produsele chimice care pot produse iritație. Este bine atunci când cumperi produse de igienă, să fii atent la substanțele din care acestea sunt compuse. De evitat sunt și spermicidele, acestea la fel pot agrava infecția urinară.
Cum poți preveni apariția infecției urinare: Sfaturi din partea specialiștilor
Pentru a reuși să previi infecția urinară, este important să bei cât mai multe lichide. Consumând lichide într-o cantitate mai mare, urinezi destul de des, curățând astfel tractul urinar. De asemenea, foarte important este să urinezi frecvent, să nu te ții, deoarece astfel aduni microbii în vezica urinară, provocând infecția.
Pentru a reuși să previi infecția urinară trebuie să menții igiena zonei intime. Femeile când se află în zilele de menstruație, trebuie să acorde o atenție deosebită igienei zonei intime, deoarece în aceste zile riscul de infectare este mai mare.
Infecția urinară este predispusă să apară la persoanele care suferă de prostată mărită, pietre la rinichi sau au sistemul imunitar slăbit. De cele mai multe ori, o astfel de infecție poate fi dezvoltată de persoanele care suferă de diabet sau urmează un tratament de chimioterapie.
De asemenea, pentru a reuși să previi apariția acestei afecțiuni trebuie să eviți pe cât posibil utilizarea unor spray-uri deodorante sau alte produse compuse din substanțe chimice pentru zona genitală. Acestea nu fac altceva decât să-ți irite uretra și vezica urinară.
În cazul în care ai simțit o durere la urinare sau prezența puroiului în urină sau sânge este important să știi ce pastile se iau pentru infecție urinară, ameliorând astfel disconfortul. De asemenea, este foarte important consultul unui medic pentru a reuși să tratezi afecțiunea la timp.