Prima pagină » Sanatate » Ce pastile să iau pentru durerea de spate: Efectele pot fi neașteptate

Ce pastile să iau pentru durerea de spate: Efectele pot fi neașteptate

04 iun. 2021, 10:13,
în Sanatate

Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente patologii cu care medicii se confruntă. În condițiile în care aproximativ 30% dintre adulți au cel puțin o dată în viață probleme cu spatele, multă lume se întreabă ce pastile să iau pentru durerea de spate.

Durerea de spate este cauzată de probleme în sistemul musculo-scheletic, în special coloana vertebrală, inclusiv vertebre, discuri, mușchi și ligamente. În unele cazuri, durerea lombară rezultă dintr-o tulburare care nu afectează sistemul musculo-scheletic. Cele mai frecvente dureri de spate apar în zona lombară, deoarece aceasta susține cea mai mare parte a greutății din partea superioară a corpului.

De obicei, durerile lombare sunt mai des întâlnite la persoanele mai în vârstă, afectând mai mult de jumătate dintre cei cu vârsta de peste 60 de ani.

Durerea de spate poate avea cauze multiple, care uneori indică afecțiuni grave. Durerea poate fi localizată în partea superioară a spatelui sau în cea inferioară și poate cu iradia spre picior și fese. Durerea poate fi cronică sau acută, în funcție de perioada cât ține.

Ce pastile să iau pentru durerea de spate: Antiinflamatoarele sunt cea mai la îndemână soluție

Înainte de a stabili un tratament, medical trebuie să știe exact care este cauza durerii de spate.

Cele mai des întâlnite pastille prescrise de medic în cazul durerii de spate sunt antiinflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul.

În cazul în care durerea de spate nu trece, se recomandă ca tratament calmante mai puternice si relaxante musculare. Antidepresivele, prin efectul de combatere a stresului și anxietății, pot ameliora durerea care nu are alte cauze clinice.

În anumite cazuri, se poate administra tratamenul cu cortizon, care poate fi administrat prin injecții în spațiul epidural din jurul măduvei spinării. Cortizonul este un medicament antiinflamator care ajută la reducerea inflamațiilor din jurul nervilor spinali și tratează suferința apărută din cauze legate de presiunea asupra nervilor.

Injecțiile cu botox pot reprezenta un alt tratament pe care îl poate prescrie medicul. Acestea pot reduce senzațiile prin paralizarea mușchilor afectați de spasme dureroase.

Tratamente complementare

În anumite situații se poate apela la tratamente complementare. Prin programe de kinetoterapie, concepute special în funcție de pacient, adică prin gimnastică medicală de recuperare, fiecare pacient beneficiază individual de supraveghere de specialitate din partea unui kinetoterapeut.

Accentul se pune pe coloana vertebrală, kinetoterapeutul putând introduce unele exerciții de flexibilitate și forță pentru muschii spatelui și cei abdominali.

Un alt tratament ce se poate prescrie în cazul durerii de spate este osteopatia. Aceasta este folosită pentru depistarea tulburărilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor și țesuturilor, emoțiilor negative, ce duc la tensiuni muscular sau perturbații respiratorii.

Intervenția chirurgicală este ultima soluție la care se apelează, și presupune fuzionarea a două vertebre cu o piesă de metal cu scopul reducerii durerii prin menținerea axului corect al coloanei.

Soluții oferite de medicina alternativă

Una dintre soluțiile pentru a scăpa de durerile de spate din ce în ce mai des folosită este acupunctura. Aceasta reprezintă o metodă de tratament foarte veche, bazată pe circuitele pe care circulă „energia vitală“, adica qi-ul chinezesc. În acupunctură sunt 20 de meridiane energetice care unesc cele peste 2000 de puncte energetice ale corpului și se folosesc ace pentru a corecta sau pentru a menține fluxul energetic de-a lungul acestor circuite.

O altă metodă la care se apelează pentru a scăpa de durerile de spate este chiropractica. Aceasta presupune ajustarea aliniamentului coloanei vertebrale prin manipulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024