Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce pastile să iau pentru durerea de spate? Cele mai utile sfaturi pentru a scăpa de suferință
Ce pastile să iau pentru durerea de spate? Cele mai utile sfaturi pentru a scăpa de suferință

Ce pastile să iau pentru durerea de spate? Cele mai utile sfaturi pentru a scăpa de suferință

24 mart. 2021, 13:29,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Ce pastile să iau pentru durerea de spate, este întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune atunci când durerile lombare nu le dau pace. Deși pe moment toți suntem tentați să apelăm la medicamente, putem apela totuși și la alte soluții. La nivelul spatelui regăsim mai multe structuri: coloana vertebrală, măduva spinării, nervi, discuri intervertebrale, muşchi, ligamente şi tendoane.

Fiecare din aceste structuri se pot inflama sau irita ca și răspuns la o serie de afecţiuni mai mult sau mai puţin serioase.

Ce pastile să iau pentru durerea de spate sau cum pot remedia suferința

În momentul în care simți că ai dureri de spate, ești tentat să te întinzi în pat. Pentru a ameliora suferința, există însă o serie de recomandări pentru primele 2-3 zile în care să te poți recupera.

Exercițiile pentru durerile de spate sunt o metodă mai mult decât eficientă pentru a accelera vindecarea. În prealabil este bine să consulți un fizioterapeut pentru a nu provoca alte afecțiuni. Un alt sfat pentru a scăpa de durere, este acela de a rămâne mereu în mișcare. Evită să rămâi în aceeași poziție mai mult de 20-30 de minute consecutiv. Cu cât te poți mișcă mai repede cu atât durerea de spate o să dispară.

Încercați să controlați durerea prin intermediul antiinflamatoarelor. Acestea vă pot ajuta să rămâneți activ, prin calmarea temporară a durerilor de spate ușoare până la moderate.

Un alt lucru extrem de recomandat este aplicarea unor cuburi de gheață pe spate timp de 20 de minute, la intervalul de 1-2 ore. Evită în primele zile menținerea spatelui cald, masajul cu alcool, deși oferă o senzație plăcuta pot duce la inflamarea și umflarea țesuturilor.

În cazul în care durerile de spate nu trec, se recomandă să mergi la terapiile de reflexo-terapie și masaj terapeutic. Este extrem de important ca exercițiile pe care le faci să fie unele adecvate și să urmezi un program care să ajute la gestionarea durerii.

Cum pot gestiona durerea de spate?

Pentru gestionarea durerii de spate este recomandat să:

-porți o încălțăminte adecvată

-să eviți ridicarea obiectelor grele, încearcă să folosești picioarele și nu spatele

-renunți la fumat

-dormi pe o parte pentru a minimiza orice curbare a coloanei și folosește o saltea fermă

Atunci când te mai întrebi ce pastile să iei pentru durerea de spate, gândește-te la orice medicamente nesteroidiene, relaxante musculare, analgezicele opiacee sau acetaminofen.

În cazul în care durerea de spate nu se reduce în timp, sau dacă prezinți orice alte simptome îngrijorătoare (de exemplu febră, dificultăți la urinare, slăbiciune, amorțeală sau înțepături ale picioarelor).

Mai multe studii efectuate de către cercetătorii de peste Ocean, care au folosit un eșantion de 1100 de pacienți cu dureri lombare, au scos la iveala faptul că acupunctura poate fi mai eficientă decât orice medicament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *