Prima pagină » Sanatate » Ce pastile să iau pentru durerea de spate: Ce recomandă medicii

Ce pastile să iau pentru durerea de spate: Ce recomandă medicii

02 nov. 2021, 11:23,
în Sanatate

Oricine s-a confurntat măcar o data cu problemele cauzate de apariției unei dureri de spare. De aceea, multă lume se întreabă ce pastille să ia pentru durerea de spate și care sunt cele mai eficiente.

Durerea de spate nu este o afecțiune, ci un simptom al unei boli. Durerea poate fi de durată mai mare sau mai mică și poate trece și fără tratament. De cele mai multe ori, durerile de spate reapar dacă nu este înlăturată cauza care a dus la apariția acesteia.

Durerea de spate poate să apară în diferite regiuni ale spatelui. Astfel, aceasta poate fi cervicală, toracală, lombară sau sacrală. Cel mai adsea, durerile de spate apar în zona lombară, deoarece aceasta susține cea mai mare parte a greutății din partea superioara a corpului.

grafica persoana care acuza durere de spate

Durerea de spate nu este o afecțiune, ci un simptom al unei boli

Cauzele care duc la apariția durerii de spate

Cauzele care pot determina apariția unei dureri de spate sunt multiple, mai ales că aceasta nu este o afecțiune în sine, ci o manifestare a unei aboli.

Durerea de spate care apare brusc și durează maim ult de șase săptămâni este considerată o suferință acută și poate fi cauzată de un traumatism, de ridicarea unor obiecte grele sau de unele mișcări efectuate greșit.

În cazul în care durerea de spate depășește trei luni, este considerată cronică și este un simptom comun pentru o serie de boli.

Cauzele durerii din zona lombară pot avea legătură cu anumite probleme ale coloanei lombare.

Dacă durerea se manifestă în partea superioară a spatelui poate fi din cauza unor afecțiuni cardiace, ale aortei, unor tumori la nivelul toracelui și inflamații ale discurilor intervertebrale, dar si din pricina leziunilor ligamentelor și musculaturii.

Durerile de spate acute pot fi cauzate de fracturi, mușchi sau ligamente încordate, un spasm muscular, tensiune musculară, discuri intervertebrale deteriorate, poziția incorectă sau efort.

grafica persoana care acuza durere de spate

Durerea de spate nu este o afecțiune, ci un simptom al unei boli

Ce pastile să iau pentru durerea de spate: Medicamente cu efecte analgezice și antiinflamatoare

Tratamentul medicamentos al durerilor de spate poate reduce durerile lombare și spasmele musculare din zona spatelui.

În cele mai multe cazuri, medicul poate prescrie paracetamol. Acesta poate ameliora durerile de intensitate moderată din zona lombară. Acesta se poate lua fără prescripție medicală, însă trebuie evitată administrarea pentru o perioadă mai mare. Acetaminofenul nu reduce procesul inflamator din organism, ci reduce doar durerea.

Alte medicamente ce pot fi administrate pentru durerea de spate sunt cele nesteroidiene. În această categorie intră aspirina sau ibuprofen și au efect analgezic și antiinflamator. Acestea pot fi folosite pentru ameliorarea durerilor lombare. Medicamentele nesteroidiene sunt antiinflamatoare.

grafica persoana care acuza durere de spate

Durerea de spate nu este o afecțiune, ci un simptom al unei boli

Relaxante musculare, analgezice opiacee și antidepresive

În situația în care apar spasme musculare asociate cu durerea de spate se recomandă relaxantele musculare. Marea problem este că acestea au efecte adverse precum starea accentuată de somnolență.

Dacă alte medicamente nu au efecte în cazul durerilor lombare, medicul poate prescrie analgezice opiacee, care sunt extrem de puternice și nu mai mult 1-2 săptămâni.

Pentru durerile cronice, medicul specialist poate prescrie antidepresive care au efecte pentru tratarea acestui tip de dureri.

În situația în care durerea de spate „coboară“ în picior, atunci tratamentul cu antidepresive ar putea ameliora durerile în câteva săptămâni.

Pentru durerile de spate, multă lume apelează și la leacuri bătrânești, precum turmeric, lapte sau ananas.

.

grafica persoana care acuza durere de spate

Durerea de spate nu este o afecțiune, ci un simptom al unei boli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`