Prima pagină » Informații utile » Ce pasăre trăiește 300 de ani? Se întâlnește chiar în România și o vedem zilnic

Ce pasăre trăiește 300 de ani? Se întâlnește chiar în România și o vedem zilnic

10 iul. 2024, 14:37,
BZI.ro, în Informații utile

Ciorile mai mari au o durata de viață mult mai mare decât media. O cioară, dacă trăiește în captivitate, în condiții adecvate, poate trăi până la 70 de ani. În schimb, dacă te întrebi ce pasăre trăiește 300 de ani, e vorba tot de ele, acest lucru fiind sugerat de înregistrările antice.

Ce pasăre trăiește 300 de ani?

Durata de viață a ciorilor nu poate fi stabilită în mod exact, fiind influențată de factorii de mediu. Ciorile din sălbăticie au o speranță de viață mai mică decât cele din mediul urban, confruntându-se cu mai multe pericole.

De altfel, acestea se îmbolnăvesc ușor și au dificultăți mai mari în a-și găsi hrana. Dacă trăiesc într-o zonă industrială cu expunere constantă la gaze nocive, durata de viață scade drastic.

Ciorile din mediul urban trăiesc în jur de 10 ani, însă unele ajung chiar și la vârsta de 30 de ani. Ciorile mai mari, care nu trăiesc în mediul urban, pot trăi până la 40 de ani. În ceea ce privesc ciorile normale, acestea pot trăi în sălbăticie între 10 și 15 ani.

Înregistrările antice sugerează că o cioară ar putea să trăiască aproximativ 300 de ani, dar ornitologii moderni cred că o cioară poate trăi până la 70 de ani dacă trăiește în captivitate în condiții adecvate.

Perspectiva diferitelor culturi asupra ciorilor

Durata de viața a ciorilor este privită diferit în funcție de cultură. Arabii consideră că această pasăre este nemuritoare. Oamenii din Eurasia consideră, de asemenea, că ciorile sunt păsări longevive.

În numeroase culturi, se credea că ciorile sunt păstrătoare ale unor amintiri şi învăţături străvechi, ale unor taine esenţiale. Ciorile au fost întotdeauna asociate cu o memorie şi o înţelepciune ancestrală, cu misterele, secretele, ocultul, moartea şi prevestirile.

Culoarea neagră a penelor acestor păsări este corelată cu puteri oculte şi misterioase, cu moartea şi necunoscutul.

Indienii nativi americani considerau că cioara întruchipa legea spirituală şi că penele sale negre simbolizau moartea unui duşman, unui prădător. Dacă în Grecia antică, cioara era pasărea sacră a lui Apollo, în shintoismul japonez era văzută ca un mesager al zeilor. În mitologia din Irlanda, cioara este asociată cu Morrigan, zeiţa războiului şi morţii.

Celţii aveau credinţa că ciorile reprezentau un semn al morţii şi conflictului. Ele era conectate cu tranziţia către moarte. În Evul Mediu se credea că magicienii şi vrăjitoarele foloseau simbolul labei de cioară pentru a crea farmece aducătoare de moarte.

În cea mai mare parte a Angliei, zărirea unei ciori solitare însemna manie, însă, în Northamptonshire, prevestea nenoroc. În superstiţiile irlandeze, un stol de ciori aciuate în copaci, fără a-şi face cuibul în ele, nu erau altceva decât suflete din purgatoriu. Pe de altă parte, găsirea pe drum a unei ciori moarte prezicea noroc. Ruşii credeau că vrăjitoarele se întrupau cel mai adesea în ciori.

Din aceste superstiții ar reieși și răspunsul pentru oamenii care se întreabă ce pasăre trăiește 300 de ani, fiind vorba despre cioară, care are o mitologie întreagă în spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *