Prima pagină » Cultural » Secretele istoriei » Ce părere avea Prințesa Diana despre faptul că fiul său va deveni Monarh

Ce părere avea Prințesa Diana despre faptul că fiul său va deveni Monarh

10 nov. 2020, 09:18,
BZI.ro, în Cultural

Ce credea Prințesa Diana despre faptul că succesiunea la tron a fiului ei William. Deşi era doar un adolescent la acea vreme, Lady Di ştia că acesta va ajunge să facă lucruri măreţe. Cu doi ani înainte de tragicul eveniment în care şi-a pierdut viaţa, Prinţesa Diana a oferit un interviu pentru BBC1 Panoramă.

În cadrul acesuia a vorbit despre ruptura ei de Prinţul Charles, dar şi despre faptul că separarea ei de Familia Regală va juca un rol imens în viața Prințului William și viața Prințului Harry.

Ce spunea Prințesa Diana la acea vreme despre William

În vârstă de doar 13 ani la acea vreme, William era al doilea în linia de succesiune la tron. Martin Bashir a întrebat-o pe Diana dacă chiar crede că fiul său o va urma pe Regină și va deveni Monarh.

„Crezi că ar avea mai mult sens, ținând cont de dificultățile conjugale pe care tu și Prințul de Wales le-ați avut, dacă poziția de Monarh ar trece direct la fiul tău, Prințul William?”, a întrebat jurnalistul.

„William este foarte tânăr în acest moment, deci ar vrea ca o asemenea povară să îi fie pusă pe umeri la o asemenea vârstă? Nu pot răspunde la această întrebare.”, a răspuns regretata Prințesă.

Bashir a continuat: „Ți-ai dori ca Prințul William să ajungă la o vârstă și să o urmeze pe Regină în locul Prințului de Wales?”

„Dorința mea este ca soțul meu să își găsească pacea, iar de aici urmează alte lucruri, da.”, a zis Prințesa Diana.

Regina Elisabeta, mutare neaşteptată

Regina Elisabeta a făcut o mișcare total neobișnuită în luna aprilie a anului 2018. Atunci, Elisabeta l-a numit pe Prințul Charles că fiind liderul Commonwealth. Aceasta i-a rugat pe cei de la Commonwealth Heads of Government să îl numească pe Charles că fiind succesorul ei.

Deşi Regina își dorea să uite de Charles în favoarea Prințului William, ea nu are puterea de a își alege succesorul. În 1701 Act of Settlement, un act al Parlamentului ce determină cine va prelua tronul, este scris clar că moștenitorul trebuie să fie succesor direct. Acela este Charles, nu William. Ținând cont că Regina nu are putere politică, legea nu poate fi schimbată de ea, scrie publicația InStyle.

Ar putea abdica Charles?

Mulți poate își amintesc de momentul în care Regele Edward VIII a renunțat la tron în 1936 după 11 luni pentru a se căsători cu o femeie divorțată, Wallis Simpson, un lucru ce Biserica nu îl acceptă.

Și Charles a divorțat și s-a căsătorit cu Camilla, Ducesa de Cornwall, după ce a dezvăluit că nu a fost fidel în primul său mariaj. Dar, ținând cont că nu mai suntem în anul 1936, măsurile sunt mult mai relaxate. Totuși, Charles și Camilla nu au avut voie să se căsătorească în Biserica din Anglia, pentru că relația lor a jucat un rol în distrugerea mariajului său cu Diana. Totuși, divorțul a devenit un lucru normal în Familia Regală, iar 3 dintre cei 4 copii pe care Regina Elisabeta îi are sunt divorțați.

Prinţul Charles ar putea deveni rege al Marii Britanii. Cine a lansat zvonul

Prinţul Charles ar putea deveni rege al Marii Britanii, potrivit expertului regal Robert Jobson, specializat în Prinţul Charles. Regina Elisabeta a ÎI a ar putea abdica de ziua sa de naştere, iar Charles ar putea deveni rege.

Pe 21 aprilie 2021, regina Elisabeta a II-a ar urma să abdice după 68 de ani de domnie.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din istoria Mării Britanii cu o domnie de aproape șapte decenii. Prinţul Charles a vizitat Transilvania pentru prima dată în 1998 şi de atunci a cumpărat mai multe proprietăţi în ţara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *