Prima pagină » International » Ce nu au voie să facă germanii de sărbători. Angela Merkel a facut anuntul

Ce nu au voie să facă germanii de sărbători. Angela Merkel a facut anuntul

20 dec. 2020, 10:27,
BZI.ro, în International

Angela Merkel îi îndeamnă pe germani să se vadă de Crăciun prin apeluri video. Acest sfat vine pentru ca cetățenii germani să se ferească de infectarea cu virusul Sars-Cov-2.

Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat pe germani, sâmbătă, să evite să îşi viziteze familiile de Crăciun şi să folosească apelurile video pentru a-şi vedea rudele, aşa cum procedează soldaţii aflaţi în străinătate, relatează Reuters.

Germania se confruntă cu o creştere a numărului de infectări cu coronavirus şi a deceselor cauzate de Covid-19.

“Femeile şi bărbaţii staţionaţi departe de casă pentru ca noi să fim în siguranţă ştiu ce înseamnă să ai contact limitat cu cei dragi”, a spus Merkel în podcast-ul său săptămânal. “Ei ştiu ce înseamnă să poţi doar să foloseşti Skype o perioadă lungă în loc să fii împreună cu cei iubiţi”, a precizat ea.

Germania luptă pentru a combate infectarea cu noul coronavirus

Germania a înregistrat sâmbătă peste 31.000 de cazuri noi de infectare şi 702 decese, număr dublu faţă de cel raportat în 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre într-un lockdown care ar urma să dureze cel puţin până la 10 ianuarie.

Merkel a mai transmis mesaje populaţiei legate de Crăciun şi de Anul Nou, cerându-le germanilor să evite deplasările care nu sunt necesare şi să limiteze cât se poate de mult contactul social.

“Ce ne aşteaptă pe mulţi dintre noi de Crăciun este ceva normal pentru cei care sunt în misiune în afara ţării”, a mai afirmat sâmbătă cancelarul.

Germania plănuiește să vaccineze aproximativ 60% din populaţia ţării

Jens Spahn, îşi propune ca aproximativ 60% din populaţia ţării să fie vaccinată împotriva noului coronavirus până la sfârşitul verii lui 2021, informează DPA. Germania are o populație de peste 80 de milioane de locuitori.

Spahn a anunţat acest obiectiv în timpul unui interviu televizat acordat luni seara televiziunii publice ZDF. Acest procent s-ar situa însă la limita inferioară a ratei de acoperire de 60-70% recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Scopul nostru este să avem autorizaţia înainte de Crăciun, astfel încât să putem începe vaccinarea anul acesta, inclusiv în Germania. În cele din urmă, [Agenţia Europeană pentru Medicamente] EMA decide „, a precizat el.

Agenţia lucrează deja „non-stop”, a declarat luni directorul EMA Emer Cooke de la Amsterdam, adăugând că o decizie ar trebui să fie luată înainte de 29 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *