Prima pagină » Actualitate » Ce meserii vor fi la mare căutare în următorii ani. Iată care sunt joburile bine plătite

Ce meserii vor fi la mare căutare în următorii ani. Iată care sunt joburile bine plătite

01 mart. 2024, 09:49,
BZI.ro, în Actualitate

Românii vor să afle ce meserii vor fi la mare căutare în următorii ani. Viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei. Inteligența artificială va schimba piața muncii pe viitor, susțin experții. Ca urmare, unele joburi o să dispară, pe când altele vor fi din ce în ce mai căutate. Iată care sunt joburile bine plătite.

Ce meserii vor fi la mare căutare în următorii ani

Schimbările economice globale vor avea un impact semnificativ asupra joburilor. Până în 2030, experții estimează că cererea pentru energie și apă va crește cu 50%, respectiv 40%, ceea ce ar indica o adaptare semnificativă în sectoarele legate de această industrie.

Joburile de viitor vor fi cele din sfera digitalului și nu numai. În România, indiferent de județ, cei care lucrează în IT au câștigat cel mai bine anul trecut, în medie 6.500 de lei pe lună. Topul celor mai bine plătite domenii este continuat de angajații din project management și cercetare/dezvoltare, care au avut, în medie, salarii de 6.000 de lei pe lună, și de cei din management – cu 5.500 de lei. Pe locul patru sunt angajații din construcții/instalații, cu un salariu mediu de 5.000 de lei pe lună.

Specialiștii au realizat recent o analiză a celor mai bine plătite joburi în viitor. În top se află inginerii de date, analiștii și experții de date, dezvoltatorii de aplicații, inginerii FinTech, dezvoltatorii de software și aplicații, specialiști în transformare digitală și arhitecți de baze de date.

Joburi bine plătite în viitor

Pe lista joburilor plătite foarte bine se află arhitectul de baze de date. Toate aceste date trebuie să fie introduse într-un sistem sigur, care poate gestiona o cantitate semnificativă de informații. Datele stau la baza multor afaceri, motiv pentru care acest job e căutat în diferite industrii.

Și specialiștii în transformare digitală vor fi la mare căutare. Transformarea digitală e un aspect la care mulți nu se gândesc atunci când vine vorba de schimbări organizaționale. Dar reprezintă un pas important în digitalizarea documentelor și proceselor.

Dezvoltatorii de aplicații vor fi și ei bine plătiți în următorii ani. Acești angajați creează aplicații software pentru calculatoare și dispozitive mobile.

În România, Ministerul Muncii a anunțat că în anul 2024 se vor oferi stimulente financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă. România se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă. Ministerul Muncii a precizat că în acest an va oferi mai multe prime de mobilitate, precum de încadrare – maximum 55 lei/zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care se încadrează în muncă la o distanţă mai mare de 15 km de domiciliu; de instalare -12.500 lei pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu; de relocare – 900 lei/lună, timp de 36 luni; pentru acoperirea a 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu.

Viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei, iar inteligența artificială va fi folosită în diferite sectoare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024