Prima pagină » Actualitate » Ce mesaj transmite Monica Anisie elevilor fără mască: „Riscă să i se scadă nota la purtare”
Ce mesaj transmite Monica Anisie elevilor fără mască: „Riscă să i se scadă nota la purtare”

Ce mesaj transmite Monica Anisie elevilor fără mască: „Riscă să i se scadă nota la purtare”

02 oct. 2020, 18:03,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Educației, Monica Anisie, a oferit o „soluție” în cazul în care un elev refuză să poarte masca, la școală. Astfel, i se va scade nota la purtare acelui elev care are un comportament neadecvat în unitatea de învățământ și nu respectă măsurile ce se impun în contextul actual al creșterii numărului cazurilor de coronavirus.

„Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie ca profesorul să-i explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui”, a transmis Monica Anisie, într-o declarație de presă de la Ministerul Educației.

„Nu avem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să-i spunem că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat la școală, din punctul acesta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”, a continuat ministrul Educației.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, anunţă o nouă materie pentru elevi

Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis joi, 1 octombrie 2020, introducerea unor noi discipline în unităţile de învăţământ. Pentru clasele a III-a și a IV-a ar trebui să studieze „Eu şi scena”, clasele a VI-a și a VII-a „Teatrul şi noi”, iar clasele a X-a şi a XI-a disciplina „Laboratorul de teatru”.

„Elevii să studieze la clasele a 3-a și 4-a disciplina „Eu și scena”, la clasa a 6-a și a 7-a disciplina „Teatrul și noi”, iar la clasele a 10-a și a 11-a, disciplina „Laboratorul de teatru”. Ca profesor de limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului UE pentru competențele cheie de învățare pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, Declarației de la Frankfurt privind educația prin arte, recomandărilor UNESCO prevăzute în Agenda de la Seoul în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială.”, a declarat Monica Anisie în cadrul unei conferințe de presă.

Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie

Peste 10.000 de părinți au semnat o petiție online prin care cer demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Cei care au semnat petiția sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată deschiderea școlilor și cer ca elevii să nu mai poarte măști în interiorul unităților de învățământ.

Prin semnarea acestei petiții, părinții cer public demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Printre altele, părinții spun că a gestionat prost deschiderea anului școlar și sunt nemulțumiți că cei mici trebuie să poarte măști în timpul orelor de curs, dar și pentru faptul că nu au voie să iasă în pauze.

În această petiție semnată, părinții reclamă faptul că elevii de vârste mici nu pot purta masca între 6 și 8 ore pe zi și își doresc ca aceștia să aibă pauze în care să poate ieși la aer, nu să meargă doar la toaletă și să se întoarcă în clase.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a lansat o petiție prin care se solicită demisia ministrului Educației, Monica Anisie.

„Solicitarea vine în urma situației în care se găsește învățământul românesc, din cauza lipsei unui proiect concret privind desfășurarea anului școlar 2020 – 2021, a lipsei transparenței și comunicării, precum și a numeroaselor sesizări primite în acest sens”, au transmis reprezentanții FACIAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *