Prima pagină » Actualitate » Ce mesaj i-a trimis premierul Nicolae Ciucă lui Sebastian Burduja, noul ministru al Cercetării şi Digitalizării

Ce mesaj i-a trimis premierul Nicolae Ciucă lui Sebastian Burduja, noul ministru al Cercetării şi Digitalizării

04 mai 2022, 14:57, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă i-a transmis, miercuri, 4 mai 2022, lui Sebastian Burduja, noul ministru al Cercetării şi Digitalizării un mesaj. Prim-ministrul a menţionat ca ministerul pe care-l va conduce face parte dintr-un domeniu pe care toată lumea doreşte să-l vadă intrat în ritm.

De asemenea, Ciucă a menţionat că vrea să digitalizeze şi să dea impuls activităţii de cercetare.

„Este un domeniu pe care ni-l dorim cu toţii să îl vedem că intră în ritm, că ajunge să aibă acea dinamică pe măsura enunţului din titulatura ministerului”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, mesaj pentru Sebastian Burduja, noul ministru al Cercetării şi Digitalizării

Premierul Nicolae Ciucă a menţionat că activitatea în ministerul culturii şi digitalizării a fost începută, însă sunt anumite proiecte care trebuie finalizate pentru a obţine excelentă. De asemenea, este primordial să se deschidă noi sectoare şi domenii de cercetare pentru a pune capacitatea pe care o deţine România în valoare.

”Tot ceea ce veţi face acolo este să reuşim într-adevăr să digitalizăm, să sprijinim toate eforturile care se fac la nivel guvernamentale pentru a facilita tot ceea ce înseamnă servicii publice, activitate guvernamentală, interinstituţională, pe de o parte, iar pe de altă parte, să reuşiţi să daţi acel impuls activităţii de cercetare, pentru că avem deja domenii unde putem să obţinem excelenţă. Ele au început, trebuie finalizate şi, de asemenea, trebuie să demarăm, să începem în sectoare şi domenii noi de cercetare, în care să ne punem în valoare, aşa cum spuneam, resursa şi capacitatea de care dispunem. Vă mulţumesc foarte mult! Începem şedinţa de guvern”, a spus premierul Ciucă, către noul titular de la Digitalizare.

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru Marcel Boloș, noul ministru al Investiţiilor

De asemenea, înainte de a începe şedinţa de Guvern, Nicolae Ciucă a transmis un mesaj şi noului ministru al Investiţiilor, Marcel Boloș. Acestuia i-a transmis faptul că se aşteaptă la atragerea unor fonduri europene şi îndeplinirea sarcinilor în ceea ce priveşte un sistem de sănătate dezvoltat şi un învăţământ modern.

”Ceea ce doresc să mai subliniez este faptul că astăzi avem la masă, am să spun, doi domni miniştri – domnul ministrul Boloş nu este un membru nou în cabinet, dânsul şi-a mai desfăşurat activitatea în acest guvern şi în guvernele anterioare, a revenit la portofoliul care l-a consacrat din punct de vedere profesional -, iar speranţa şi aşteptările noastre, domnule ministru, şi ale tinerilor de aici este să facem în aşa fel încât să atragem fondurile europene şi să îndeplinească aşteptările pentru ceea ce înseamnă un învăţământ dezvoltat, un sistem de sănătate dezvoltat şi modern, un mediu de cercetare şi inovare adaptat la evoluţiile de pe planul european şi internaţional. Ca atare, sunt convins că prin efortul dumneavoastră şi al echipei ministeriale reuşim să atragem toţi banii care se cuvin României de la Uniunea Europeană”, a spus premierul, despre noul ministru al Investiţiilor, Marcel Boloş.

Reamintim faptul că ieri, 3 mai 2022, Sebastian Burduja, noul ministru al Cercetării şi Digitalizării și Marcel Boloș, noul ministru al Investițiilor au depus jurământul pentru învestirea în funcție.

Comentarii
  • Uite ca maciuca se pricepe si la digitalizare si cercetare ! mai bine il punea kaizerul acolo ministru !?????? de burduja nu mai spunem este spuma pnl !!????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *