Prima pagină » Actualitate » Ce mesaj a transmis Marcel Ciolacu, după ce un român a murit în războiul din Israel
Ce mesaj a transmis Marcel Ciolacu, după ce un român a murit în războiul din Israel

Ce mesaj a transmis Marcel Ciolacu, după ce un român a murit în războiul din Israel

09 oct. 2023, 14:59,
în Actualitate

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Varna, unde participă la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia, că o persoană care are şi cetăţenie română şi-a pierdut viaţa în urma conflictului din Israel şi a precizat că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele.

„Contextul internaţional impune şi mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtăşim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece şi poporul israelian, după cele prin care trece poporul ucranean. România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor şi cetăţenilor statului israelian. Şi îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate”, a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu, prima reacție după ce un român a murit în războiul din Israel

El a precizat că un cetăţean român a decedat în urma atacurilor din Israel.

”Şi noi am primit astăzi vestea că un cetăţean, şi român, a decedat în aceste conflicte şi cred că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele”, a spus Marcel Ciolacu.

Un român care avea şi cetăţenia israeliană a murit în urma atacurilor din Israel. El a servit în Forţele de Apărare ale Israelului, a anunţat MAE.

”Profund întristaţi de pierderea unui cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, care a servit în Forţele de Apărare ale Israelului”, este anunţul MAE.

Premierul român participă, luni, la Reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia. În marja acestei reuniuni, şeful Executivului de la Bucureşti are o întrevedere în format trilateral cu premierul Bulgariei şi cel al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, precum şi întâlniri în format bilateral cu prim-miniştrii celor două ţări, potrivit unui comunicat al Guvernului.

MAE condamnă în mod ferm atacurile împotriva populaţiei israeliene; un militar de origine română a murit în conflict

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă în mod ferm atacurile împotriva populaţiei israeliene şi transmite un mesaj de condoleanţe apropiaţilor unui militar de origine română care a murit în conflict.

„Suntem profund întristaţi de pierderea unui cetăţean din Forţele de Apărare ale Israelului cu dublă cetăţenie, româno-israeliană. Transmitem sincere condoleanţe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente grele. România condamnă cu fermitate atacurile care au loc asupra populaţiei Israelului” este mesajul ministerului român publicat pe Twitter.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că o persoană care are şi cetăţenie română şi-a pierdut viaţa în conflictele din Israel.

„Contextul internaţional impune şi mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtăşim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece şi poporul israelian, după cea prin care trece poporul ucrainean. România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor şi cetăţenilor statului israelian. Şi îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate. Şi noi am primit astăzi vestea că un cetăţean, şi român, a decedat în aceste conflicte şi cred că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele”, a spus şeful Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *