Prima pagină » Sanatate » Ce medicamente sunt bune pentru alergie. La ce să fii atent atunci când vrei să administrezi antihistaminice

Ce medicamente sunt bune pentru alergie. La ce să fii atent atunci când vrei să administrezi antihistaminice

09 mai 2022, 12:42,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă ce medicamente sunt bune pentru alergie. Dintre numeroasele medicamente pentru alergii se pot distinge două categorii principale. Acestea sunt direct antihistaminice, cele care elimină însăși cauza reacției, precum și medicamentele simptomatice, ajutând la ameliorarea consecințelor manifestărilor.

Numeroase simptome de alergie se pot manifesta nu numai prin afectarea sistemului respirator, boala poate afecta pielea, sistemul cardiovascular, tractul gastrointestinal și mușchii netezi. Medicamentele care opresc atacurile alergice sunt histaminolitice, adică tipuri de medicamente care inhibă eliberarea histaminei în diverse moduri. O substanță care excită celulele să reziste la diverși factori externi.

eruptii cutanate pe fata unui bebelus provocate de alergie

Astfel de medicamente sunt folosite de aproape o sută de ani și nu numai pentru tratamentul alergiilor

Ce medicamente sunt bune pentru alergie. Tipurile de antihistaminice și alte remedii moderne

Există mai multe generații de antihistaminice și nu se poate argumenta că medicamentele moderne sunt mai eficiente. Alegerea medicamentelor depinde de tipul de reacție și de manifestările concomitente. Numirea oricărui remediu pentru alergii, precum și înlocuirea ulterioară în caz de dependență, se face numai de către medicul curant. Autotratamentul poate duce la complicații nedorite, autotratamentul în caz de alergii nu este foarte recomandat.

În plus față de antihistaminice, în tratamentul bolii se folosesc glucocorticosteroizi și stabilizatori ai membranei mastocitare. Aceste medicamente pentru alergii ajută la eliminarea umflăturilor mucoasei din bronhii, previn contracția mușchilor.

eruptii cutanate pe mana unei persoane provocate de alergie

Simptomele sunt o completare la terapia principală, iar rolul lor este de a înlătura reacțiile care însoțesc alergiile

Astfel de medicamente sunt folosite de aproape o sută de ani și nu numai pentru tratamentul alergiilor. Antihistaminicele au întotdeauna efecte farmacologice concomitente, care la rândul lor sunt exploatate cu succes pentru tratamentul altor boli. De exemplu, efectul sedativ ușor, hipnotic,  inerent multor antihistaminice este apreciat în tratamentul altor boli, precum parkinsonismul sau insomnia. De asemenea, comprimatele antialergice pot avea un efect antiemetic, sporesc eficacitatea anestezicelor, a unor tipuri de analgezice.

Efectele secundare ale antihistaminicelor. Dezavantajele pastilelor

Pe de altă parte, ca orice alte medicamente, antihistaminicele au și efecte secundare nedorite. Printre acestea se numără retenție urinară, efecte asupra tractului gastrointestinal, a sistemului vizual și a mucoaselor. Atunci când alegeți remedii pentru alergii, este necesar să țineți cont și de faptul că unele dintre ele sunt utilizate numai într-un spital, pentru a vă asigura că efectele medicamentelor pot fi monitorizate în timp util.

femeie care tine un servetel la nas din cauza alergiei

Numeroase simptome de alergie se pot manifesta nu numai prin afectarea sistemului respirator, boala poate afecta pielea, sistemul cardiovascular, tractul gastrointestinal și mușchii netezi

Aceste medicamente sunt utilizate dacă trebuie să obțineți un efect rapid și scurt. Printre alte antihistaminice, cele mai cunoscute sunt, ​​Tavegil, Suprastin, Peritol, Diphenhydramine, Pipolfen, Diazolin. Nu este recomandat pentru cure lungi, deoarece activitatea terapeutică a medicamentelor enumerate slăbește destul de repede. Nerecomandat în timpul sarcinii și alăptării, cu excepția Difenhidraminei, deoarece este prescris pentru viitoarele mame cu toxicoză cu vărsături severe.

Posibilitățile de remedii patogenetice pentru alergii, cele care luptă împotriva bolii în sine, nu sunt întotdeauna suficiente pentru a elimina toate manifestările de disconfort în timpul unei exacerbări a procesului imunopatologic. Simptomele sunt o completare la terapia principală, iar rolul lor este de a înlătura reacțiile care însoțesc alergiile. Printre aceste se numără mâncărime, secreții nazale, conjunctivite, complicații bronho-pulmonare etc.

Din moment ce cunoști deja ce medicamente sunt bune pentru alergie, trebuie să știi și care dintre acestea sunt indicate pentru reacțiile cutanate. Pentru reacții cutanate se folosesc mai des preparate externe de diferite grupe, corticosteroizii sunt adesea utilizați sub formă de unguente, inhalații nazale. Formele comprimate sunt oarecum mai puțin solicitate, deoarece nu reduc sarcina asupra organismului de la administrarea de medicamente patogenetice.

femeie care sufera de mancarimi pe corp din cauza alergiei

Există mai multe generații de antihistaminice și nu se poate argumenta că medicamentele moderne sunt mai eficiente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *