Prima pagină » Sanatate » Ce medic se ocupă de circulația sângelui? Suplimente pentru îmbunătățirea circulației sanguine

Ce medic se ocupă de circulația sângelui? Suplimente pentru îmbunătățirea circulației sanguine

12 aug. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Sanatate

Probabil v-ați întrebat măcar o dată „ce medic se ocupă de circulația sângelui”. În cazul în care ați observat că amețiți mai des, aveți sângerări nazale sau coagularea sângelui se realizează mai greu va trebui să consultați un hematalog. Acesta vă va recomanda analizele necesare și va recomanda tratamentul necesar.

Circulația sanguină poate fi ameliorată și susținută și de câteva suplimente naturale. Vitaminele, legumele, cât și exercițiile fizice vă pot ajuta și pot preveni o circulație deficitară a sângelui. 

Ce medic se ocupă de circulația sângelui?

Medicul hematolog este cel care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul bolilor de sânge. Hematologia este ramura medicinii ce studiază funcția sistemului circulator și structura sa. Acesta tratează boli precum leucemie mieloidă, limfon, trombocitopenie autoimună, anemie, mielom multiplu, leucemie limfocitară și macroglobulinemia valdestrema. Hematologul consultă pacientul și prescrie diferite examinări de laborator, determină diagnosticul și recomandă tratametul corespunzător. Printre investigațiile pe care vi le poate indica se numără ecografia de examinare a sângelui, tomografia computerizată, analize privind coagularea sângelui, biopsia ganglionilor limfatici și ultrasonografia gaglionilor limfatici și abdomenului. 

De asemenea, medicul hematolog mai poate efectua transfuzii de sânge, reduce sau îndepărta componente sanguine, prescrie medicamente imunosupresoare sau prescrie tratamente medicamentoase. Cele mai frecvente simptome ce vă trimit la un consult de specialitate sunt amețelile, oboseala, infecțiile repetate, sângerările nazale, scăderea rezistenței la efort și astenia. Totodată, dacă observați că sângele se coagulează mai greu sau suferiți de perioade menstruale ce durează mai mult decât în mod normal va trebui să mergeți de urgență la medic. 

Suplimente pentru îmbunătățirea circulației sanguine 

Dacă suferiți de o circulație deficitară a sângelui, pe lângă tratamentul recomandat de medic, puteți apela și la câteva suplimente naturale. Aceasta poate fi îmbunătățită prin exerciții fizice, alimente sau vitamine. Mersul pe jos și exercițiile de stretching detensionează mușchii și ajută la buna funcționare a inimii. Dacă sunteți o persoană sedentară, câteva minute de mers pe jos poate contribui la un stil de viață mai sănătos. De asemenea, și alte activități precum alergatul, înotul sau mersul pe bicicletă sunt recomandate pentru o circulație a sângelui bună. 

Alimentele sunt o altă sursă ce vă pot ajuta să mențineți o circulație sanguină sănătoasă. Printre acestea se numără ceapa, rodia, sfecla, peștele și citricile. Dacă aveți probleme cu coagularea sângelui, trebuie să știți că vitamina K poate ameliora simptomele. Suplimentul contribuie și la cicatrizarea rănilor. Natural, poate fi administrată prin consumul de kale, brocoli, spanac și legume cu frunze verzi. Niacina se găsește în carne, pește, alune sau cereale. Pe termen lung, poate preveni ateroscleroza și bolile de inimi. De asemenea, susține sistemul cardiovascular și scade nivelul colesterolului. Acidul folic face parte din complexul de vitamine B și poate contribuie la formarea de globule roșii. În mod natural, poate fi găsit în cereale, legume, produse lactate și legume cu frunze verzi.

Întrebarea „ce medic se ocupă de circulația sângelui” a stat pe buzele multor persoane. Trebuie să știți faptul că hematologia este ramura medicinii ce se ocupă de studierea acestei probleme și de funcțiile sistemului circulator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024