Prima pagină » Local » Ce măsuri de ordine publică s-au luat pentru evenimentul Raliul Iașului 2020

Ce măsuri de ordine publică s-au luat pentru evenimentul Raliul Iașului 2020

03 sept. 2020, 12:34,
în Local

În perioada de 03 – 05 septembrie 2020, circa 100 jandarmi vor asigura toate măsurile necesare de ordine publică şi intervenţia, dacă va fi nevoie, la Raliul Iaşului 2020.

Ce măsuri de ordine publică vor lua cei 100 de jandarmi la Raliul Iașului 2020

În cele 3 zile de desfășurare a Raliului Iașului se vor lua măsuri de ordine publică pe traseele și în zonele, unde va avea loc competiția sau se vor derula anumite activități.

La această manifestare, jandarmii se vor afla în dispozitiv, după cum urmează:

– joi, 03 septembrie, începând cu ora 19.30 cu ocazia desfășurării Paradei stradale și a Startului festiv din zona Pietonal Ștefan cel Mare;

– vineri, 04 septembrie începând de la ora 08.30 în zona Bârnova (Shakedown) și Dobrovăț pe timpul celor două probe speciale;

– sâmbătă, 07 septembrie începând cu ora 10.00 în zonele Cioca Boca şi Mădârjac, unde se vor derula probele speciale, iar seara începând cu ora 20.00 pe timpul Festivității de premiere care va avea loc pe Pietonalul Ștefan cel Mare.

Ce reguli trebuie să respecte cetățenii

Pentru buna desfăşurare a Raliului Iașului, cetățenii trebuie să aibă în vedere și să respecte următoarele reguli:

  • Să nu depăşească zonele marcate şi îngrădite;
  • Să nu intre pe traseul de concurs pe timpul desfăşurării probelor;
  • Să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi a forţelor de ordine;
  • Să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară;
  • Să nu staţioneze niciodată în exteriorul virajelor, lângă săritoare sau vârfuri de pantă, aflate pe traseul de concurs.

„Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112. Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!”, potrivit IJJ Iași.

Cel mai important eveniment sportiv al anului 2020

Raliul Iașului 2020, cel mai important eveniment sportiv al anului 2020, debutează mâine. Chiar dacă lipsește SuperSpeciala, pasionații pot urmări evoluția echipajelor favorite pe probe, respectând, desigur, măsurile impuse de organizatori și autorități, în special cele de distanțare socială

De joi, 3 septembrie, până sâmbătă, 5 septembrie, Iașul devine capitala motorsportului românesc, odată cu startul Raliului Iașului 2020. Caravana Campionatului Național de Raliuri Betano ajunge la singura etapă din zona Moldovei în actualul sezon, cu cel mai așteptat eveniment sportiv al anului. Este a patra etapă a întrecerii autohtone, una cu suficiente puncte de atracție, în ciuda perioadei pandemice pe care o traversăm. Chiar dacă lipsește SuperSpeciala, pasionații pot urmări evoluția echipajelor favorite pe probe, respectând, desigur, măsurile impuse de organizatori și autorități, în special cele de distanțare socială. Iată momentele de neratat la ediția 2020 a Raliului Iașului.

Premiere în fața Primăriei

Raliul Iașului se încheie sâmbătă, 5 septembrie, cu festivități în centrul orașului. Prima dintre ele este Sosirea Festivă. Evenimentul va avea loc în jurul orei 17.30, prilej cu care primele trei echipaje cu timpii cei mai buni vor urca pe rampă și vor primi laurii. Nu mai devreme de ora 19:00, tot în fața Primăriei Municipiului Iași, este programată marea festivitate de premiere, când cele mai bune echipaje pe fiecare clasă, juniorii, debutanții și echipele vor primi trofeele unice în țară.

Raliul Iașului se întinde pe durata a două zile de competiție și pe lungimea a 116,70 km de probă specială. Organizatorii promit să fie și în acest an dificil o gazdă bună pentru sportivi, oficiali și ceilalți oaspeți angrenați în desfășurarea etapei a patra din Campionatul Național de Raliuri Betano.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024