Ce mască este potrivită pentru un copil? Mai este puțin până începe școala, iar părinții sunt din ce în ce mai îngrijorați. Aceștia nu știu ce mască se potrivește copilului lor și mai ales, nu știu dacă masca de protecție este dăunătoare sau nu. Astfel, pediatrul Mihaela Oros vine cu sfaturi în legătură cu aceste temeri.
Pediatrul a mai adăugat ce diferențe există între o mască chirurgicală și una din bumbac. De asemenea, ea face recomandări în acest sens.
Ce mască este potrivită pentru un copil?
Deși școala începe diferit, ea trebuie să își urmeze cursul, indiferent de cum se va prezenta viitorul. Important este ca și cei mici să urmeze exemplul adulților și să poarte masca corect.
Pe parcursul acestor luni de când pandemia se desfășoară, copiii s-au arătat deschiși în a purta masca de protecție. Astfel că nu va fi deloc greu să îi convingem pe cei mici să o poarte și în timpul orelor de curs, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. În momentul actual, pentru copiii peste 12 ani, care pot înțelege cum se pune corect masca, cum să se spele pe mâini, recomandările sunt în a purta masca la fel ca și adulții, mai ales când nu putem păstra distanțarea. Important este ca toți copiii să poarte masca, fiindcă virusul poate fi oriunde s-ar afla.
Copiii mai mici de 5 ani nu trebuie să poarte masca de protecție
Masca nu este recomandată copiilor cu vârsta sub 5 ani. De asemenea, trebuie luat în calcul că și printre cei mici se pot afla copii care au probleme de dezvoltare și nu ar trebui să utilizeze masca de protecție.
Trebuie menționat că masca nu este dăunătoare pentru nimeni, doar că trebuie purtată și dată jos în mod corect.
Pentru copii, masca de protecție din bumbac este cea mai bună alegere. Chiar și așa, cei mici trebuie supravegheați pentru a o folosi corect și a nu exista riscul de sufocare. Masca din material textil poate fi spălată și călcată și poate fi utilizată zi de zi.
Cum să îți dezinfectezi masca de pânză în doar câteva secunde
Cum dezinfectezi rapid masca de pânză? În această perioadă de pandemie de coronavirus, gesturile de barieră şi protecţiile sunt acum esenţiale. Acesta este motivul pentru care purtarea unei măşti nu este esenţială numai în locuri publice, ci este obligatorie în transportul public sau spaţii publica închise.
În plus, măştile sunt obligatorii la locul de muncă, deoarece se evita astfel transmiterea virusului.
Dacă „măştile destinate publicului larg” sunt fabricate şi vândute în farmacii, multe persoane au ales să-şi confecţioneze propriile măşti din material textil.
Cum dezinfectezi rapid masca de pânză?
Pentru ca o mască de ţesătură să rămână eficientă şi să vă protejeze împotriva unui virus, trebuie păstrată curată, motiv pentru care este necesar să o curăţaţi în mod regulat.
Indiferent de tipul de mască de cârpă, se recomanda spălarea la maşina la 60°C l aun ciclu de cel puţin o jumătate de oră.
Întrucât curăţarea maşinii nu este întotdeauna posibilă după fiecare utilizare, exista o altă tehnică eficientă pentru a dezinfecta masca. Călcarea cu un fier încins pe fiecare parte a măştii tale va fi suficientă pentru a o dezinfecta şi a îndepărta eventuali microbi, bacterii, viruşi etc. Prin urmare, este o măsură eficientă împotriva Covid-19, deoarece acţiunea căldurii ucide virusul.
Simplu şi rapid, această tehnică este folosită în spitale, în special pentru hainele personalului medical. De asemenea, la maşina de spălat evitaţi să folosiţi un detergent care conţine prea mulţi solvenţi, deoarece aceştia vă pot irita bronhiile.
În cele din urmă, dacă masca de ţesătură are cea mai mică urmă de uzură, aruncaţi-o în gunoi. Dacă este posibil, sigilaţi-o într-o pungă înainte de a o arunca.