Prima pagină » Culinar » Ce mâncare să fac în seara asta. O cină delicioasă gata în 20 de minute

Ce mâncare să fac în seara asta. O cină delicioasă gata în 20 de minute

21 dec. 2022, 13:17,
în Culinar

Atunci când te întrebi ce mâncare să fac în seara asta ar trebui să deschizi caietul cu rețete ușoare și rapide. Cina, adică masa de seară, este foarte importantă în menținerea unui regim. Atunci când familia se adună seara în jurul mesei pentru a lua cina, desigur că vă doriți ca aceasta să fie una delicioasă. Pentru a crea o atmosferă deosebită este bine să te înarmezi cu mai multe idei pentru feluri de mâncare.

Una dintre cele mai întrebate feluri de mâncare pentru o cină rapidă și delicioasă este lipie cu cașcaval. Pentru a pregăti felul de mâncare veți avea nevoie de 300g de lipie subțire, 2 ouă, 200g brânză, 100g ceapă verde, 100g smântână, ierburi și condimente. Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite se rade brânza și ouăle fierte, se toacă mărunt ceapa și ierburile aromatice, apoi se amestecă totul într-un castron cu smântână și condimente. Se taie lipia în dreptunghiuri egale, se întinde umplutura și se rulează ușor plicurile. Se prăjesc câteva minute pe fiecare parte într-o tigaie ușor unsă cu ulei. Astfel, în doar câteva minute vei avea felul de mâncare gata.

o farfurie cu cartofi copti pe o masa langa usturo

Cartofii gratinați sunt un fel de mâncare extrem de bun pentru o cină pe cinste

Ce mâncare să fac în seara asta. Idei ușoare de pregătit atunci când nu ai timp

Cartofii gratinați sunt un fel de mâncare extrem de bun pentru o cină pe cinste. Astfel, dacă nu vrei să folosești conserve cu mâncare gata pregătită poți să pregătești rapid cartofi în cuptor. Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de 1 kg de cartofi, 60 g de unt, 2 linguri de pesmet, sare și condimente. Se curăță cartofii și se taie felii. Puneți-le într-o tavă de copt, ungeți-le cu ulei și coaceți-le la 220°C timp de 25 de minute. După care tava se scoate, se unge din nou cu ulei, se presară cu sare, condimente și pesmet și se dau din nou la cuptor până se rumenesc.

Macroul este bogat în nutrienți și oligoelemente. Astfel, veți avea nu doar o cină gustoasă, ci și una foarte sănătoasă dacă pregătiți un fel de mâncare folosind acest pește. Veți avea nevoie de 600 g de macrou, o ceapă, un morcov, un cartof, ulei și sare.

o tava cu peste copt si mai multe legume

Macroul este bogat în nutrienți și oligoelemente

Pentru a pregăti felul de mâncare spălați, curățați, tăiați toate legumele în bucăți mari și așezați-le pe marginea formei de copt. Se eviscerează peștele, se taie capul și se taie în felii carcasa, dacă doriți, apoi se așază între legume. Se unge totul cu ulei, se sărează și se condimentează și se dă la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade.

Rețete sănătoase pentru o cină de excepție. Legume gătite la cuptor

Dacă aveți o pungă de legume mixte în congelator, avem o rețetă originală pentru a le folosi. Veți avea nevoie de o pungă de legume amestecate, un pahar de bulion și condimente. Pentru prepararea felului de mâncare amestecul de condimente mexicane este ideal.

Se pun legumele într-o cratiță, fără apă, se călesc, se condimentează și se toarnă încet, în 2-3 reprize, bulionul. Se fierbe amestecul timp de un sfert de oră, se pasează cu ajutorul unui blender și se adaugă condimentele lipsă pentru aromă.

o tava cu cartofi, chiftelute de carne si cascaval

Dacă aveți o pungă de legume mixte în congelator, avem o rețetă originală pentru a le folosi

În cazul în care nu ai timp deloc să pregătești o cină poți să fierbi ovăz. Însă, pentru o altă rețetă rapidă, sănătoasă și accesibilă de cină vei avea nevoie de 2 vinete, 3 roșii, 200 g de brânză, 1 lingură de smântână, usturoi, ierburi și condimente. Tăiați vinetele în felii, puneți-le într-un castron, presărați-le generos cu sare și înmuiați-le în apă timp de 20 de minute. Se prăjesc ușor vinetele într-o tigaie, apoi se așază pe o tavă de copt.

Această rețetă este perfectă pentru momentul în care nu știi ce mâncare să faci în seara asta. Este important să nu uiți că pentru un fel de mâncare deosebit se face un sos din smântână, usturoi, ierburi și condimente și se unge fiecare cerc cu el. Se pune deasupra o felie de roșie, se presară ierburi aromatice și brânză rasă și se dă la cuptor la 200 de grade timp de 20 de minute.

o tava cu cartofi si cascaval

Este important să nu uiți că pentru un fel de mâncare deosebit se face un sos din smântână, usturoi, ierburi și condimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *