Prima pagină » Culinar » Ce mâncare poți face din carne de porc: Friptură de porc la tigaie, ca la bunica

Ce mâncare poți face din carne de porc: Friptură de porc la tigaie, ca la bunica

14 oct. 2021, 13:31,
în Culinar

În bucătăria românească, atunci când vine vorba despre carnea de porc, aceasta este întâlnită în foarte multe rețete extraordinare, ce sunt ușor de făcut și acasă de către orice gospodină care nu are cunoștințe vaste în domeniul culinar. La întrebarea „ce mâncare poți face din carne de porc“, bucătăria tradițională românească oferă foarte multe răspunsuri.

Cu siguranță „regina“ tuturor rețetelor ce se pot face folosind carnea de porc este friptura de porc.

friptura din carne de porc la tigaie

Ce mâncare poți face din carne de porc: O friptură delicioasă de porc la tigaie

Pentru friptură de porc la tigaie aveți nevoie de următoarele ingrediente: 800 g carne de porc (recomandat este să folosim muşchi sau pulpă), 3-4 linguri ulei, 1 ceapă, 2-3 căţei de usturoi, 150 ml vin alb, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 2-3 roşii, sare și piper.

Această rețetă delicioasă de friptură de porc la tigaie este ideală pentru un prânz copios, ce poate fi asezonată cu o salată de murături și o porție de cartofi prăjiți sau una de orez cu legume.

Friptura de porc cu un gust senzațional era pregătită extraordinar de bunica.

friptura din carne de porc la tigaie

Pentru a face această friptură delicioasă, bunica mai întâi spăla carnea, o curăţa de pieliţe şi o tăia felii groase de 1-2 cm. Feliile de friptură de porc le dădea cu puţin piper şi le prăjea în ulei încins, câte 7-8 minute pe fiecare parte.

Pe urmă, bunica scotea din tigaie fără să le înţepe cu furculiţa, ci cu o paletă și le lasă la scurs pe un șervețel de hârtie.

În grăsimea rămasă în tigaie, bunica călea uşor ceapa şi usturoiul fin tocate. Pe urmă, buncia le stingea cu vin îndoit cu apă şi le lasă să fiarbă înăbuşit 5-6 minute.

În sosul de vin, punea din nou feliile de carne și pe urmă adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi ardeiul iute fin tocat şi le lasă să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute.

Roşiile bunica le spală, le curăţă de coajă şi le toacă mărunt. Pe urmă, bunica avea grijă să le pună în sosul de la friptură şi le lasă să dea doar câteva clocote.

Spre final, bunica potrivea friptura la gust cu sare şi piper şi o servea imediat cu garnitură de cartofi prjiți sau orez sau cu salată de legume.

friptura din carne de porc la tigaie

Rețetă de coaste la cuptor, cum doar chef Cătălin Scărlătescu știe să facă

Din carne de porc, o altă rețetă extraordinară este cea de coaste la cuptor, cum doar chef Cătălin Scărlătescu știe să facă.

Pentru a pregăti coaste la cuptor, chef Scărlătescu folosește coaste de porc, ulei, condimente și arome din belșug (sare, piper, chili, coriandru, cimbru, boia, usturoi pudră sau ce preferi) și sos dulce de soia.

Înainte de a le da la cuptor, chef Scărlătescu condimentează bine coastele, după care le unge cu un strat de sos dulce de soia.

friptura din carne de porc la tigaie

În tavă, pune puțin ulei și puțină apă și dă totul la cuptor, având grijă ca la început să pună o folie de aluminiu deasupra. Lasă până se pătrund coastele bine și cu puțin timp înainte de a fi totul gata scoate folia. Pentru un plus de gust, chef Scărlătescu obișnuiește să mai pună până sunt gata coastele un strat de sos dulce de soia.

O altă rețetă care îi iese senzațional lui chef Cătălin Scărlătescu este cea de muschiuleț de porc la cuptor.

În ceea ce privește rețetele de la bunica, aceasta făcea niște sarmale extraordinare, iar sarmalele de post aveau un gust divin.

Bugetul.ro
Ciudatul produs de la Kaufland făcut din deșeuri e cumpărat pe bandă rulantă. Prețul cerut de retailerul german nu este deloc unul foarte mic
redactia.ro
Imagini de colecție. Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă, acum 20 de ani
Bugetul.ro
Colac de salvare pentru sute de angajați din România. O mare companie austriacă preia frâiele unei fabrici intrate în insolvență
a1.ro
Radu Ștefan Bănică, „bărbat în casă la 16 ani”. Ce compliment prețios i-a făcut Andreea Marin după lansarea piesei „Om Mare”
Playtech.ro
Bebeluș salvat în ultimul moment, în Iași. Înghețat, micuțul a fost auzit plângând
observatornews.ro
1.100 de camere video de ultimă generaţie pe şoselele din România. Unde vor fi montate şi ce înregistrează
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Scapi de mucegai cu un produs prezent în orice casă. Trucul infailibil pentru o mare problemă
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Relația apropiată dintre Anca Alexandrescu și Călin Georgescu, devoalată de un martor-cheie. Ce s-a întâmplat la ceas de seară
Playtech.ro
Momentul în care a izbucnit incendiul în clubul din Macedonia de Nord. Artificiile au aprins totul în câteva secunde VIDEO
Dailybusiness.ro
Pensii mai mari pentru anumiți pensionari în funcție de anul nașterii
RomaniaTV
ULTIMA ORĂ! Iubitul Danielei Nane, internat de urgență, după ce s-a aruncat de la înălțime. Ce s-a întâmplat cu tânărul tenor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Amalia Năstase a pierdut lupta cu kilogramele. Fosta soție a lui Ilie Năstase slăbise 30 de kilograme, dar le-a pus la loc. Cum arată acum
redactia.ro
Numire controversată făcută de Ilie Bolojan. Pe cine a adus consilieri la Cotroceni
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`