Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce mănâncă porumbeii: Alimentele recomandate pentru nutriția acestora

Ce mănâncă porumbeii: Alimentele recomandate pentru nutriția acestora

01 mart. 2022, 15:13,
în Stiri si curiozitati

Atunci când ieși la o plimbare într-un parc trebuie să știi ce mănâncă porumbeii. De multe ori, majoritatea persoanelor nu știu cu ce se hrănesc aceștia, făcându-le rău. Mulți dintre noi considerăm că cea mai bună hrană pentru păsări este pâinea și semințele. În orice caz, cu asta se obișnuiește să hrănești păsările din oraș. Dar, ca orice altă creatură vie, porumbeii au nevoie de hrana potrivită, echilibrată și variată.

Din cauza malnutriției, mulți porumbei de pe stradă nu trăiesc mai mult de vârsta de cinci ani. Deși vârsta lor biologică este în medie de 15-17 ani. În natură, baza dietei porumbeilor este verdeața, semințele de iarbă și diverse cereale la fel ca și la melci. Și datorită faptului că în orașele moderne se tunde adesea iarba și sunt tăiați copacii, păsările mor de foame. Așa că porumbeii sunt nevoiți să mănânce pâine, chifle și semințe. Însă, trebuie să știi că aceasta nu este deloc mâncarea lor preferată.

un porumbel care zboara

De asemenea, dieta porumbeilor depinde de anotimp, de scopul păsărilor și, de asemenea, de perioada vieții lor

Ce mănâncă porumbeii: Care este proporția de hrană zilnică necesară acestora

După cum a-ți înțeles deja, cerealele și iarba sunt principala hrană pentru porumbei. La fel de amatori de cereale și iarbă sunt și furnicile. Cerința principală este digerabilitatea ușoară. În ceea ce privește volumul, depinde de rasa și scopul păsării. În medie, o rasă ușoară adultă cu aripi gri consumă 20-30 de grame de furaj pe zi, rasele grele mănâncă 30-50 de grame.

Acasă, aproximativ 40% din dieta totală cu cereale ar trebui să fie orz. Ocazional poate fi înlocuit cu orz perlat. Aproximativ 10% din furaj ar trebui să fie mei. Dacă nu poți cumpăra toate cerealele separat de la piață, poți cumpăra hrană obișnuită pentru papagalii mici.

un porumbel in mana unui barbat

Hrănirea porumbeilor depinde în mare parte de sezon

Păsările au nevoie și de leguminoase, cum ar fi linte și mazăre. La alimentarea lor se adaugă, de asemenea, ovăz decojit și fulgi de ovăz. În ceea ce privește grâul, porumbeii îl iubesc și mănâncă mult, aproximativ 30% din dieta zilnică este reprezentată din aceste cereale.

Porumbeii domestici au nevoie și de iarbă proaspătă. Aceasta poate fi cultivată fie singură într-o oală, fie recoltată din gazon curat. Ca vitamine, se adaugă complexe speciale pentru păsările pursânge. Acestea pot fi achiziționate de la magazinele de animale de companie și farmaciile veterinare.

Modul de hrănire și dieta pentru porumbei

Hrănirea porumbeilor depinde în mare parte de sezon. De exemplu, păsărilor li se dă hrană de trei ori vara și de două ori iarna. Iarna, păsările adulte primesc hrană la orele 8-9 dimineața și seara la orele 19-20. Dacă porumbeii hrănesc puii, atunci vara prima lor masă ar trebui să înceapă la 4-5 dimineața, a doua oară la ora 13 și ultima la 20-21 seara.

un porumbel care tine un fir de iarba in cioc

Porumbeii domestici au nevoie și de iarbă proaspătă

De asemenea, dieta porumbeilor depinde de anotimp, de scopul păsărilor și, de asemenea, de perioada vieții lor. Desigur, indiferent de tot ce s-a spus, baza hrănii acestora sunt cerealele. Ca suplimente de vitamine, poți hrăni porumbeii cu salată verde tocată mărunt, varză, trifoiul, urzica, lucerna, măcrișul și spanacul. De asemenea, trebuie să te asiguri că oferi ierburi proaspete acestor păsări. Foarte indicate sunt alimentele care scad nivelul de acid uric.

Atunci când te întrebi ce mănâncă porumbeii trebuie să știi că aceștia au nevoie și de suplimente minerale. Pentru acestea, sunt potrivite coaja măcinată, coaja de ou, cărbunele sau firimituri de cărămidă roșie. De asemenea, trebuie să te asiguri că oferi păsărilor sare în proporție de 20 de grame la 1 litru de apă.

mai multi porumbei pe strada

Păsările au nevoie și de leguminoase, cum ar fi linte și mazăre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024